Beste lokale flexplek: LAB55 Apeldoorn

Beste lokale flexplek: LAB55 Apeldoorn
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Leegstand

LAB55 in Apeldoorn is dé beste lokale flexplek van Nederland. Na bezoek aan tientallen flexplekken in Nederland gaf de jury de hoogste score aan LAB55 in de categorie ‘lokaal’. Wie de landelijke winnaar is, wordt morgen bekend gemaakt.

Een zorgvuldig geselecteerd professioneel testteam van vijf professionals testte de afgelopen weken tientallen flexplekken. LAB55 in Apeldoorn (een inititiatief van Centraal Beheer) kwam in de categorie ‘lokaal’ als beste uit de bus en wint daarmee. Jurylid Anke Horstman, van de website Techgirl, sprak in haar juryrapport over: “de service op deze flexplek is uitstekend, er is een zee aan ruimte en toch voelt het er knus ideaal om uren aan de slag te gaan.”

Veel professionals hebben geen vaste werkplek meer. Zij werken op allerlei locaties: in koffietentjes, in moderne bedrijfsverzamelgebouwen en onderweg. Het aantal flexwerkers blijft maar stijgen. Rodney Voogel, directeur van ASUS Benelux: “Met de Nationale Flexplek Test helpen we zelfstandige professionals efficiënt te werken, door te laten zien dat er in heel Nederland locaties zijn waar je met een gerust hart je laptop kan openklappen”.

Een zorgvuldig geselecteerd team van ondernemers, journalisten en bloggers, reisde het hele land door om tientallen locaties te testen. Dat deden de juryleden op basis van een heldere vragenlijst met concrete vragen: ‘Hoeveel minuten lopen vanaf het OV?’, ‘Zijn er meetingrooms en moet ik die reserveren?’, ‘Kan ik met een creditcard betalen?’ en ‘Wat kost een kop koffie?’.

De long-list van locaties is mede tot stand gekomen doordat flexplekken zelf de professionals die er werken hun eigen locatie hadden opgegeven via: www.flexplektest.nl

Snelle wifi, Fair Trade producten en hipstergehalte
De kwaliteit van de wifi blijkt bij 80% van de geteste flexplekken veilig en snel te zijn. Harde achtergrondmuziek, te fel licht en een te hoog hipstergehalte leiden de flexwerkers af. Bij ruim 96% van de geteste flexplekken is de koffie uitstekend en in 42% van de gevallen is de koffie goedkoper dan €2,50 per kop. Bij ruim 48% is er fruit op de locatie te krijgen, dat is meer dan tijdens de test in 2015 toen dat slechts 40% was.

De Nationale Flexplek Test is een initiatief van ASUS Benelux in samenwerking met Microsoft en taxiservice Abel, Meeùs, ICS Business Cards en ALSO Cloud Services.

Betaalbare vaste werkplek
Ben jij op zoek naar een betaalbare vaste werkplek? Bekijk dan eens het aanbod van VPS Nederland of neem contact op voor een betaalbare eigen opslag, atelier- of kantoorruimte.