Besparen op maandelijkse kosten

Besparen op maandelijkse kosten
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als young start-up is het belangrijk om de maandelijkse vaste lasten van je organisatie in de gaten te houden. Je wilt voorkomen dat deze vaste lasten al snel beginnen op te lopen! Ook wil je tegengaan, dat je te veel betaalt voor bepaalde producten of diensten. Denk bijvoorbeeld aan de energievoorziening in je bedrijfspand, je mobiele abonnement, je leasecontract, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om te besparen op de maandelijkse kosten van je young start-up. Zo kun jij straks ook maandelijks geld overhouden, wat je kunt investeren in duurzamere productiemethodes, een extra medewerkers, enzovoorts. Op welke manier voorkom jij momenteel, dat je te veel betaalt voor bepaalde diensten of producten?

Start met het vergelijken van verschillende aanbieders

De makkelijkste manier om te besparen op de maandelijkse kosten, is het vergelijken van verschillende aanbieders. Alles in 1 vergelijken is bijvoorbeeld heel eenvoudig tegenwoordig. Op internet vind je een handige tool, waarbij je aan kunt geven wat je verwachte verbruik is per maand. De tool vergelijkt vervolgens abonnementen van verschillende Nederlandse providers met elkaar, om zo het gunstigste aanbod te vinden. Vaak is het mogelijk om vanuit zo’n tool meteen een nieuw contract af te sluiten. Zo start je direct met besparen. Dergelijke tools worden niet alleen aangeboden voor het gebruik van je mobiele telefoon. Je kunt een vergelijkingstool ook gebruiken voor het vergelijken van verschillende energieleveranciers of leasemaatschappijen.

Tip: combineer een telefoon met een sim-only bundel. Zo hoef je niet direct een nieuw abonnement met toestel te kiezen. Iets wat onnodig duur zou zijn.

Zoek naar energiezuinigere productiemethodes

Ook de energielasten vormen vaak een groot onderdeel van de maandelijkse kosten van bedrijven. In het bijzonder wanneer er met grote machines gewerkt wordt. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden om voor een energiezuinige productiemethode te kiezen. Mogelijk gebruik je momenteel nog machines met een rood energielabel, terwijl er ook machines met een groen label worden aangeboden. Stap over op deze nieuwe machines om maandelijks geld over te houden. Deze besparing helpt je de investering in deze nieuwe machines terug te verdienen. Een andere manier om energie te besparen, is het kiezen voor een nieuw bedrijfspand. Mogelijk is je huidige bedrijfspand bepaald niet goed geïsoleerd, met een hoog energieverbruik tot gevolg.

Controleer je verzekeringen op een dubbele dekking

Als young start-up wil je op een degelijke manier verzekerd zijn. Zou dit niet het geval zijn, dan loop je het risico tegen hoge kosten aan te lopen. Deze verzekeringen worden niet alleen afgesloten voor je bedrijf, maar bijvoorbeeld ook voor je bedrijfspand. Wees je ervan bewust dat sommige verzekeringen enige overlap met elkaar kunnen hebben. In het bijzonder, wanneer je ook voor het afsluiten van aanvullende verzekeringen kiest. Let hier goed op en voorkom een dubbele dekking op verschillende punten. Een dubbele dekking zou ertoe leiden dat je onnodig veel geld betaalt voor je verzekeringen. Een verzekeringsadviseur kan je hier eventueel bij helpen.