Ben je een ondernemer? Zo hou je orde in je opslag

Ben je een ondernemer? Zo hou je orde in je opslag
11 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Als ondernemer zijnde staat je hoofd niet vaak bij het opruimen van je spullen. Het is natuurlijk wel handig dat als er bijvoorbeeld klanten over de vloer komen je kantoor er netjes uit ziet. Een goede structuur zorgt er voor dat je je tijd niet besteedt aan het opzoeken van spullen. In dit artikel staan tips hoe je orde in je spullen houdt, bijvoorbeeld door het huren van opslagruimte in Nijmegen.

1. Stel een plan op!

Met name als je je kantoor deelt met werknemers is het handig om een plan op te stellen. Plan een ochtend of middag in voor het schoonmaak op kantoor. Zo hoef je geen schoonmaakkosten te betalen. Maak een lijstje met alle taken die gedaan moeten worden en nummer ze. Je collega’s moeten vervolgens aangeven welke taken zij het liefst oppakken. Doordat ieder een taak oppakt is het opruimen zo gebeurd. Deze manier van opruimen zorgt ook voor veel overzicht. 

2. Ruim alles op

Eens in de zoveel tijd moet je een grondige schoonmaak houden. Ruim hierin niet alleen dingen op die alleen zichtbaar zijn. Ruim echt alles op! Van je eigen bureau tot de kantine. Misschien heb je een opslagruimte in Nijmegen met oude spullen die je nooit meer gebruikt. Alles moet door je handen gaan!

3. Organiseer je werkplek

Uiteraard wil je niet hebben dat je bureau binnen de kortste keren weer een rommeltje is. Daarom moeten belangrijke documenten goed worden gedocumenteerd. Label alles. Wees hierbij ook specifiek. Als je iets vaags opschrijft weet je soms niet meteen waar het voor bedoeld is. Zorg er verder voor dat de labels goed zichtbaar zijn. Ga je bepaalde spullen een tijd niet gebruiken? Kies dan voor een opslagruimte in Nijmegen. Door doorzichtige opbergdozen te gebruiken kan je direct zien wat erin zit. Zo hoef je niet meteen alles open te maken om iets eruit te halen!

Veelgebruikte spullen kan je het beste dicht bij je in de buurt leggen. Het is eigenlijk vrij logisch, maar vaak worden bureaus niet handig ingedeeld. Hou bijvoorbeeld een schrijfblok in de buurt. Zo kan je een gesprek notuleren en iets wat je te binnen schiet snel opschrijven.

4. Ruim ook je computer op

Heb je veel belangrijke documenten? Dan kan je gebruikmaken van een scanner. Het scannen en digitaal bewaren van documenten bespaart veel ruimte. Door mapjes aan te maken kan je het makkelijk terugvinden.
Een fijn hulpmiddel is om gebruik te maken van Gmail. Wanneer je berichten in de prullenbak stopt ruimt Gmail de berichten automatisch binnen een maand op. De belangrijke e-mails kan je onder een label opslaan.

5. Hou er routine in

Is je kantoor schoongemaakt? Lekker bezig! Je kantoor blijft helaas niet voor een lange tijd schoon. Zorg er daarom voor dat je dit periodiek herhaalt. Zo kan je er voor kiezen om iedere vrijdag iedereen een half uur vrij te laten maken om je kantoor schoon te maken. Dit hoeft dus niet lang te duren. Als iedereen in de loop van de dag steeds kleine beetjes opruimt en organiseert hoef je op vrijdag niet veel te doen. Door verder een herinnering in te stellen in een communicatieprogramma als Slack vergeet je het niet. Dan moet het sowieso goedkomen!