Belang voor personeel om buiten te kunnen zitten met de lunch

1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Je wilt je personeel van alle gemakken voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een hoekje om te kunnen ontspannen in de pauze, een kantine waar zij hun lunch kunnen kopen of bereiden, enzovoorts. Ook een zitplekje buiten de deur mag niet in je bedrijfspand ontbreken. Met name tijdens de lente en zomer kan het heerlijk zijn om met de lunch buiten te zitten. In de winter kun je in het speciaal hiervoor ingerichte pauzehoekje lunchen. Je kunt zo’n hoekje van verschillende planten en luxe meubels voorzien, om toch het natuurlijke karakter van een terras of balkon terug te brengen.

Een uurtje in de zon helpt vitamines aan te maken

Het is ontzettend gezond om dagelijks een uurtje in de zon te zitten tijdens het lunchen. Door van het mooie weer te genieten maakt je lichaam vitamines aan. Op deze manier blijven medewerkers van je young startup gezond en vitaal. Daarbij geeft het ze energie om vol goede moed aan de middag te beginnen. Een bijkomend voordeel van het lunchen in de zon is het feit dat medewerkers een bruin kleurtje krijgen.

Tip: leg een flesje zonnebrand binnen je bedrijfspand. Soms verbranden mensen veel sneller dan ze op voorhand verwachten. Door de zonnebrand aan te bieden, hebben zij de mogelijkheid om zich goed in te smeren.

Buiten de deur lunchen maakt mensen gelukkiger

Naast het feit dat het menselijk lichaam vitamines aanmaakt bij het lunchen in de zon, kan het medewerkers ook gelukkiger maken. Niet voor niets komen de meeste depressies voor in de herfst en winter. De dagen worden op dat moment korter en mensen zitten vrijwel de hele dag binnen. In de zomer hebben zij alle ruimte om buiten te wandelen, te sporten en te lunchen tijdens de werkdag. De vlinders, bijen en het zonlicht maakt medewerkers vrolijker. Op deze manier kunnen zij met meer enthousiasme aan het middagprogramma beginnen. Zo neemt de productiviteit van medewerkers toe, wat je young startup ten goede komt.

Tip: het kan ook leuk zijn om rond de lunch buiten een potje te voetballen of tafeltennissen. Op deze manier krijgen medewerkers extra energie voor het middagprogramma!

Zelf een leuk zitje creëren buiten je pand


Je kunt relatief makkelijk een gezellig plekje creëren om buiten je bedrijfspand te lunchen. Op internet vind je diverse webwinkels waar men een breed scala aan tuinmeubelen aanbiedt. Door de tuinmeubelen in de aanbieding te kopen, hoef je hier relatief weinig geld aan uit te geven. Naast de verschillende tuinmeubelen kunnen ook bloempotten met verschillende plantensoorten van pas komen. De bloempotten geven een terras meer kleur! Zo is het ook leuk om hier op een grijze dag te zitten in de zomer. Op een grijze dag kan het immers warm genoeg zijn om lekker buiten te lunchen.

Tip: wanneer je hier de ruimte voor hebt, kan het leuk zijn om het terras van een hangmat te voorzien. Het is voor medewerkers een plekje om heerlijk te ontspannen! Zorg er wel voor dat de hangmat stevig bevestigd wordt.