Bedrijven vinden kennisinstellingen en vice versa

Bedrijven vinden kennisinstellingen en vice versa
4 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Wie kent het niet? Je zit nog in de startupfase en er moet heel veel gebeuren. En het liefst in zo’n kort mogelijke tijd. Want iedere startup wilt snel groeien en zijn bedrijfsprocessen op orde hebben. Te denken valt aan de markten (buiten onze landsgrenzen?) verkennen, marketingstrategieplannen schrijven, prototypes verder door ontwikkelen, doorlooptijden verkorten, klanttevredenheid verbeteren en verhogen of je wilt juist onderzoeken hoe je het beste een nieuw product op de markt kan brengen.

Toch lopen we allemaal tegen een groot probleem aan; je bent een startup. Waarschijnlijk heb je al heel veel geïnvesteerd en je hebt eigenlijk geen geld om taken of onderzoeken uit te besteden. Maar zelf heb je waarschijnlijk ook geen tijd om uitgebreide plannen te schrijven.


Veel MBO, HBO scholen en universiteiten zitten te springen om zo’n soort opdrachten in te brengen in studieprojecten voor studenten. Studenten worden door middel van deze praktijkopdrachten voorbereid op het werkveld als echte jonge professional.

Toch blijkt dat veel bedrijven en scholen elkaar steeds moeilijker weten te vinden. Scholen weten niet waar ze bedrijven kunnen vinden buiten hun bestaande bekende netwerk. En bedrijven weten niet bij wie ze moeten aankloppen om de juiste bedrijfsopdracht weg te leggen. United Brains treedt hierbij op als een zogeheten ‘navigatiesysteem’. Bedrijven kunnen opdrachten neerleggen bij United Brains en deze worden ondergebracht bij de verschillende MBO, HBO scholen en universiteiten in de omgeving Eindhoven/Tilburg. Kennisinstellingen kunnen op hun beurt wensen neerleggen voor bedrijfsopdrachten bij United Brains die vervolgens op zoek gaan naar de juiste opdrachten en bedrijven.

Heeft u een vraagstuk binnen uw startup dat u wilt oplossen? Aarzel niet en leg de vraag neer bij United Brains. United Brains treed geheel kosteloos op en ook uw vraag wordt gratis behandeld door de aangesloten kennisinstellingen van United Brains.