Bedrijven hebben onvoldoende kennis voor toepassing blockchain

Bedrijven hebben onvoldoende kennis voor toepassing blockchain
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Nederlandse bedrijven willen graag starten met blockchain maar weten niet hoe en waar te beginnen, zo blijkt uit onderzoek Avanade. Een ruime meerderheid (60,2 procent) geeft zichzelf een onvoldoende voor de eigen kennis van blockchain en weet nog niet welke toepassingsmogelijkheden er zijn.

Nederlandse bedrijven associëren blockchain nog vooral met cryptovaluta zoals Bitcoin, al is blockchain meer dan de technologie die hiervoor gebruikt wordt. Slechts 4,9 procent bedrijven is op dit moment al bezig met blockchain. Daarentegen denkt 76,6 procent dat ze in de toekomst de technologie zullen toepassen. Opvallend is dat de helft van de bedrijven die in het komende jaar al met blockchain aan de slag wil, hier op dit moment nog helemaal geen tijd aan besteedt.

Gebrek aan technische kennis
Het gebrek aan technische kennis wordt gezien als de grootste belemmering voor het werken met blockchain (44,2 procent). Van de ondervraagden die al met blockchain werken, geeft ook bijna de helft (46,4 procent) de eigen kennis van blockchain een onvoldoende. Bedrijven die het komende jaar nog starten zijn opvallend genoeg optimistischer; hiervan geeft slechts 18,2 procent zichzelf een onvoldoende en 36,4 procent geeft zichzelf een acht of hoger.

Klik hier en lees het volledige artikel