Bedrijfskleding kiezen voor je startende onderneming

Bedrijfskleding kiezen voor je startende onderneming
1 jaar geleden

Wanneer je net je eigen onderneming bent begonnen heb je misschien nog niet gedacht aan bedrijfskleding. Het hangt er natuurlijk vanaf of je als online marketeer aan de slag gaat of als glazenwasser. Bij de ene onderneming is bedrijfskleding minder van toepassing als bij de andere. Zeker in sectoren zoals horeca, wellness, zorg en de bouw kan bedrijfskleding een groot verschil maken. We leggen je graag uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van bedrijfskleding voor je onderneming.

De eisen waaraan werkkleding moet voldoen

Niet ieder kledingstuk dat je aan hebt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden wordt gezien als werkkleding. Wanneer er één of meerdere logo’s of afbeeldingen op de kleding zitten die samen minimaal 70 cm2 groot zijn, ziet de belastingdienst het als werkkleding. Maar ook kleding dat niet geschikt is voor privé gebruik wordt door de belastingdienst gezien als werkkleding. Hierbij kan je denken aan een uniform of overall. Kleding die de werknemer niet mee naar huis neemt, zoals bijvoorbeeld een schort geldt ook als werkkleding. Werkkleding kan onbelast worden verstrekt door de werkgever.

Aanvullende normeringen
Wanneer werkkleding wordt gedragen bij bepaalde werkzaamheden of werkomstandigheden kunnen aanvullende normeringen gelden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij kleding dat beschermt tegen gevaarlijke stoffen, extreme hitte of kou, slechte zichtbaarheid en water. Er zijn EN normen die vastgesteld worden door de Europese Unie. Deze normen zijn alleen geldig in Europese lidstaten. De ISO-normering is een internationale standaard.

Bedrijfskleding laten bedrukken

Om aan de richtlijn van de belastingdienst te voldoen kun je de bedrijfskleding laten bedrukken. Maar ook in andere gevallen kan je kiezen om je werkkleding te bedrukken. Het zorgt voor naamsbekendheid wanneer je personeel veel buiten de deur komt. Ook straalt het professionaliteit uit als je personeel in bedrijfskleding rondloopt. Op deze website kun je bedrijfskleding bestellen en laten bedrukken of borduren. De mogelijkheden van kleding bedrukken zijn enorm; van logo’s en slogans tot aan websites en adresgegevens.

Schoenen en accessoires

Naast kleding kunnen ook goede werkschoenen en accessoires van groot belang zijn. Zeker wanneer je werkzaamheden uitvoert op gevaarlijke plekken. De meeste schoenen en accessoires zijn ook te bedrukken. Naast dat de schoenen veilig zijn moeten ze ook lekker lopen. Zeker wanneer je in de horeca werkt en de hele dag aan het rondlopen bent. Let bij het kopen van werkschoenen ook goed op de maattabel. De maten kunnen soms enorm verschillen en je wilt niet dat het personeel klaagt over te kleine of te grote schoenen.

Luister naar de wensen van het personeel

Voordat je bedrijfskleding gaat kopen is het goed om een vragenrondje te doen onder het personeel. Iedereen heeft andere voorkeuren, door te polsen wat er onder het personeel speelt kun je hier rekening mee houden. Klaagt het personeel bijvoorbeeld over een schort dat schuurt in de nek? Kijk dan naar de mogelijkheden van een sloof. Geeft het personeel aan dat ze het materiaal van de huidige kleding niet fijn vinden, kijk dan naar andere materiaal opties.