Balans tussen gratis en betaald

Balans tussen gratis en betaald
6 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als grafisch ontwerper of webdesigner ben je vaak afhankelijk van digitale bestanden. Als grafische vormgever kunnen dit bijvoorbeeld fonts, vector elementen of Photoshop actions zijn en als webdesigner bijvoorbeeld thema’s en plugins.

In de digitale wereld merk ik dat er een brede grens zit tussen mensen die alles gratis willen en mensen die bereid zijn om ervoor te betalen. Dit artikel is niet bedoeld om te stellen dat de een beter is dan de ander, maar om je te helpen de balans te vinden tussen beiden.

Gratis of betaald

Mensen die alles gratis willen hebben een goed punt. Als ondernemer heb je vaak al veel andere kostenposten en hier wil je natuurlijk zo min mogelijk bij hebben. Waarom zou je immers voor iets betalen als het ook gratis kan? Het makkelijkste antwoord hierop is natuurlijk dat de kwaliteit vaak slechter is, maar dit is zeker niet altijd het geval. 
Mensen die nu voor alle assets betalen zijn vaak begonnen als mensen die alles gratis wilden hebben. Na een tijdje merk je echter dat werken met slecht gecodeerde thema’s of slecht in elkaar gezette fonts alles behalve ideaal is. Wanneer je dan iets koopt dat precies werkt zoals het hoort, ben je al snel overtuigd en wil je niet anders meer dan betalen voor je digitale bestanden.

Hoe vind ik balans?

Hier balans in vinden is eigenlijk vrij makkelijk. Ik gebruik zelf onderstaande manieren om ervoor te zorgen dat ik later geen spijt krijg van mijn beslissing. Dit is uiteraard niet lekdicht maar heeft mij tot nu toe erg geholpen.

Klik hier en lees verder