Arnhem opent WiFi-tuin bij Centraal Station

Arnhem opent WiFi-tuin bij Centraal Station
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Dat Arnhem van tijdelijkheid als nood een deugd weet te maken, wordt langzamerhand het handelsmerk van de stad. Alleen al in de afgelopen weken openden het Bartok Park, een stukje Veluwe in het hart van de stad, en Roof Garden Arnhem, een grote daktuin en terras op de parkeergarage Langstraat.

Komende woensdag opent Arnhem haar eerste openbare WiFi-Park. Deze plek ooit voorbestemd voor ‘hoogwaardige kantoorbouw’ krijgt nu een functie in het even bijkomen, je mails checken of gewoon even chillen met een goede cappuccino.
De ligging kan niet beter: aan de traverse-uitgang (richting Sonsbeek Park) op 30 meter van het Centraal Station Arnhem.
De tuin zal worden ingericht met, uiteraard, een gratis WiFi-verbinding en houten meubilair.

Niet alleen de toepassing van ooit een ‘waardevol’ stukje grond is bijzonder. Ook de wijze waarom de gemeente de horeca organiseert mag vernieuwend worden genoemd. De gemeente Arnhem introduceert de “vrije tijdelijke standplaats (horeca)”.

Dat houdt in:

  • telkens door één ondernemer tegelijk
  • met één verkoopkraam of verkoopwagen
  • van maximaal 6 m2
  • tussen 07:00 uur en 23:00 uur worden gebruikt.

De ondernemer heeft de verantwoordelijkheid om de locatie netjes achter te laten. Er mag geen alcohol worden geschonken.