Apple viert 30ste verjaardag met sensationeel filmpje

Apple viert 30ste verjaardag met sensationeel filmpje
5 jaar geleden
Gepost in Tech

We gaan vandaag een aantal stappen terug in de tijd. Gezellig een diepe duik in het verleden: dit keer met Apple. Op vrijdag 24 januari vierde Apple namelijk dat de Macintosh alweer 30 jaar bestaat. De eerste betaalbare personal computer die door iedereen gebruikt kon worden.

Ruim twee weken geleden bestond de Apple Macintosh dertig jaar. Precies 2 dagen na de iconische 1984 Superbowl Commercial. Tegenwoordig zijn we al een paar honderd Macs verder zijn, heeft het bedrijf menig computerfabrikant overleefd. Vandaag, ruim dertig jaar later zijn ze terug met een inspirerende commercial. Om de Macintosh te eren hebben ze een video gemaakt dat op één dag alleen met iPhones is gefilmd. Dit is natuurlijk op vrijdag 24 januari 2014 gedaan, want dat was de dag waarop de Macintosh dertig jaar bestond.

Volgens Philip Schiller van Apple, senior vice-president wereldwijde marketing, bestaan alle andere computerfabrikanten, die tegelijkertijd begonnen met Apple, niet meer. In Macworld laat hij weten dat ze op dit moment zelfs sneller groeien dan de rest van de PC-industrie vanwege de bereidwilligheid om elke keer weer te vernieuwen en zichzelf te heruitvinden.

De laatste tijd staat Apple beter bekend om zijn mobiele producten zoals de iPhone en de iPad. Dat neemt niet weg dat hun meest recente computers zoals de MacBook Pro, Macbook Air en de iMac, positieve reacties krijgen. Voor de video editors die hoge eisen stellen is zeer recent de Mac Pro gelanceerd, een top-machine gebouwd om te presteren. Een prijzig apparaat maar toch haalt deze computer het niet bij een zeldzame Apple 1 computer, een project van één van de oprichters Steve Wozniak. Die computer bracht onlangs 248.000 euro op. De aankoopprijs was destijds iets meer dan 660 dollar.

In totaal zijn er vijftien cameraploegen over de gehele wereld aan de slag gegaan om mensen te filmen die met Apple-producten geweldige dingen doen. Dit leverde uiteindelijk zeventig uur aan materiaal op dat door 21 editors in anderhalve minuut is samengevat. Dat is natuurlijk met behulp van Mac-computers gedaan. Een doel van dit project was ook om te laten zien dat je tegelijkertijd op verschillende plekken in de wereld kunt filmen en uiteindelijk op één plek kunt editen. Hiermee hoopt Apple andere regisseurs te inspireren en te motiveren om dit ook te doen. Het is een prachtige video geworden waarin de camera van de iPhone optimaal is benut. AWESOME!


Bekijk hieronder de video die Apple heeft maakte om de verjaardag van de Macintosh te vieren. 


De speciale tijdlijn die Apple maakte met de verschillende Macs die de afgelopen 30 jaar verschenen, vind je hier.