Amazon komt eraan: voorkom dat jouw webshop het loodje legt

Amazon komt eraan: voorkom dat jouw webshop het loodje legt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Website

Het kan ieder moment gebeuren: de komst van Amazon naar Nederland. Wat betekent dat voor Nederlandse retailers en webshops? Ik voorzie een slagveld. Hoe je kunt voorkomen dat jouw webshop het loodje legt, lees je in dit artikel.

Amazon heeft in Duitsland en Amerika een marktaandeel van boven de 40%. Meer dan 40% van de online aankopen worden in die landen bij één winkel gedaan. Dat is bizar! Daarnaast lijkt er ook geen vertraging te komen in de groei van deze reus. Is Amazon in Nederland actief? Ja, via de site Amazon.nl verkoopt men nu enkele jaren ebooks. Andere producten zijn er echter nog niet te koop.

De vraag is wanneer ze het platform voor andere producten gaan opengooien in Nederland. Helaas brengt men hier niks over naar buiten. De laatste tijd zijn echter wel stappen gezet die erop duiden dat het ieder moment kan gebeuren. Zo introduceerde Amazon vorig jaar Prime in Nederland, werd een groot deel van de content op de Duitse Amazon-site ook in het Nederlands beschikbaar gesteld en is iDeal nu ook een betaalmogelijkheid op Amazon.de.

Klik hier en lees het volledige artikel