Als ondernemer besparen op je printkosten

23 dagen geleden
Gepost in Gastblogs

Ondernemers kunnen soms nog tot 80% besparen op printkosten. In dit artikel geven we je enkele simpele en gemakkelijk toepasbare tips om gemakkelijk en snel te besparen op je printkosten.

Huismerk cartridges

Allereerst is het belangrijk om in plaats van originele cartridges, huismerk cartridges te bestellen. Er gingen in het verleden veel horrorverhalen rond over huismerk cartridges. Ze waren van slechte kwaliteit en/of maakten je printer kapot. In het verleden klopte dit in sommige gevallen wel, maar de huismerk cartridges zijn tegenwoordig van zulke goede kwaliteit dat ze soms nog beter zijn dan de originele cartridges. Koop wel een printer die compatible is met deze cartridges. Is je printer niet compatible met huismerk cartridges? Dan loont het om een nieuwe printer te kopen.

Instellingen van de printer

Verder kun je ook nog heel wat instellingen van je printer wijzigen die er voor kunnen zorgen dat je nog wat kosten kunt besparen. Hieronder sommen we de opties voor je op:

  • Kwaliteit van een printje: is een printje onbelangrijk dan kun je bij sommige printers de kwaliteit van een printje naar beneden stellen. Dit scheelt in het verbruik van inkt.
  • Zwart wit printen: print wanneer het mogelijk is zwart wit. Kleuren inkt is namelijk duurder dan zwart wit inkt.
  • Print dubbelzijdig: dit scheelt in papierkosten

Lettertype

Bovenstaande tips heb je misschien wel eens vaker voorbij horen komen. Een wat onbekendere besparingsmethode is echter het aanpassen van het lettertype van je tekstverwerker. Sommige lettertypes verbruiken namelijk minder inkt. Hierbij kun je denken aan het lettertype Garamond of Ecofont. Voor het lettertype Ecofont moet je wel een licentie kopen, maar als je veel print, kan dit makkelijk uit.

Printbeleid

Tot slot is het raadzaam om binnen je organisatie eens te bekijken of er niet te veel onnodige dingen geprint worden. Als dit zo is, dan is het raadzaam om een printbeleid te ontwikkelen. Wat mag er wel geprint worden en wat niet.