Alles over de business coach

Alles over de business coach
27 dagen geleden
Gepost in Gastblogs

Als ondernemer loop je soms tegen problemen aan. Het is lastig om je tijd te managen, waardoor je last krijgt van stress en tijdsdruk. Het kan zijn dat het je niet lukt om je doelen te behalen of misschien neem je niet de goede beslissingen. In zo’n geval kan een business coach je helpen om vooruit te komen en je bedrijf te laten groeien. Een business coach kan zowel een individuele ondernemer helpen als een heel team binnen een organisatie. In dit artikel bekijken wat een business coach doet en waar hij je bij kan helpen.

Wat doet een business coach?

Een business coach helpt je om je doelen te bereiken. Deze doelen zet je zelf. Een business coach gaat samen met jou kijken wat er nodig is om de doelen te bereiken. Vaak heeft een business coach veel ervaringen in verschillende sectoren waardoor hij zich goed kan aanpassen aan verschillende situaties en bedrijven. Een business coach zal jouw situatie analyseren en bekijken wat de uitdagingen en obstakels zijn. Samen met jou stelt hij een plan op om te kijken hoe jij jezelf kunt ontwikkelen en je onderneming kunnen groeien.

Waarom heb je een business coach nodig?

Het is vaak lastig om te veranderen. Je wilt het anders doen, maar het komt er maar niet van. Een business coach kan je laten inzien wat je zelf niet ziet. Hij helpt je je situatie te veranderen en makkelijker van A naar B te komen. Een business coach kan je ook helpen met het maken van de juiste keuzes, door op verschillende manieren naar de situatie te kijken.

Gewoontes aanpassen

Gewoontes zitten vaak diep geworteld. Het veranderen van gewoontes is dan ook een lastig proces. Toch is het wel mogelijk. Door te weten wat je wil veranderen en wanneer je doel bereikt is kun je oude gewoontes veranderen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over je motivatie. Waarom wil je iets veranderen? Een business coach kan je helpen om constant bewust te blijven van je doel, ook als je terug dreigt te vallen in oude patronen.

Beperkende gedachten en ideeën

Iedereen heeft wel aangeleerde gedachten die je eigenlijk tegenhouden om te kunnen groeien. Bijvoorbeeld het idee dat het je niet zal lukken om een groot bedrijf te runnen. Bijna iedere ondernemer heeft gedachtes die hem tegenhouden om te groeien. Een goede business coach kan je helpen om deze beperkende gedachten om te zetten positieve gedachtes die je helpen om je doelen te bereiken.

Een business coach kan je een spiegel voorhouden

Een business coach kan je laten inzien wat je nog niet weet. Bepaalde dingen die je nu op een bepaalde manier doet, horen bij de fase waarin je je nu bevindt. Om te groeien en een volgende stap te maken, moet je dingen anders gaan doen. Een business coach die deze weg al eens heeft bewandeld kan je leren om dingen anders te doen. Hij leert je te kijken naar je huidige aanpak en hierop te reflecteren.

Focus

Ondernemers zijn vaak schapen met vijf poten. Ze nemen veel taken op zich. Hierdoor kan het zijn dat je soms door de bomen het bos even niet meer ziet. Een business coach kan je dan helpen om focus aan te brengen en je taken beter te structureren zodat je minder stress ervaart. Hij kan dit doen door dingen te versimpelen en een groter geheel terug te brenegn naar een set duidelijke prioriteiten en taken. Ook nieuwe kansen kunnen ervoor zorgen dat de focus niet meer op de juiste zaken komt te liggen. Een business coach kan samen met jou kijken een nieuwe kans de focus versterkt of juist verlegt.

Een stok achter de deur

Een business coach kan ook helpen als stok achter de deur. Van veel dingen die je wil veranderen, denk je: “dat komt later wel” of “dat ene belangrijke project gaat nu even voor”. Als je vooruitgang wil boeken, moet je serieus aan jezelf werken. Heb je een afspraak met je bedrijfscoach dan zul je je moeten voorbereiden en je weet van tevoren dat de coach gaat vragen naar wat je hebt gedaan. Doordat je afspraken maakt met je business coach fungeert deze als een goede stok achter de deur om daadwerkelijk te zorgen voor verandering.