Administratietips voor succesvolle ondernemers

Administratietips voor succesvolle ondernemers
18 dagen geleden
Gepost in Gastblogs

Vanuit onze softwareapplicatie WeFact verwerken duizenden ondernemers de administratie. Terugkijkend op de afgelopen periode heeft bij ons weer scherp in beeld gebracht waarom succesvolle ondernemers het voeren van een administratie vanaf het begin serieus nemen. Hieronder een opsomming van de top 5:

1. Ondernemen

Bij het opstarten van een onderneming komt veel kijken. Veel meer dan je op voorhand misschien zou denken. Een belangrijk onderdeel hiervan is je administratie. Zorg dat je dit op voorhand goed regelt zodat je direct kunt gaan factureren zodra jouw eerste dienst of product geleverd is.

2. Na uitstel komt afstel

Als ZZP’er ben je het grootste gedeelte van de dag bezig met je passie en het realiseren van je dromen. Het voeren van de administratie is voor vele ondernemers een vervelende bijkomstigheid. Kies daarom direct voor een goed pakket dat je gemak en eenvoud biedt zodat jij bezig kunt zijn met hetgeen je het liefste doet!

3. Belastingdienst

In Nederland dragen we op de meeste goederen en diensten belasting af. Dit doen we op basis van btw codes die zorgen voor een gestructureerde boekhouding. Minimaal één keer per jaar dien je belasting aangifte te doen om je inkomsten en uitgaven kenbaar te maken bij de Belastingdienst.

4. Professioneel

Wat je ook onderneemt, jij bent hier goed in! Waarom zou je zoveel moeite doen om goed werk te leveren om vervolgens je factuur op te maken in Word? Gun jezelf daarom een online administratie pakket dat je structuur en efficiëntie biedt.

5. Samenwerken

Ondernemen kun je vaak niet alleen. Vele ZZP’ers schakelen daarom de hulp in van een boekhouder. Zij kunnen je helpen bij het voeren en controleren van je administratie zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Meer weten over WeFact? Bezoek https://wefact.nl en start een 30 dagen gratis proefperiode