Adidas verdient goed aan EK

Adidas verdient goed aan EK
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Adidas verwacht voor en tijdens het EK een miljoen shirtjes van Die Mannschaft voor bijna 80 euro per stuk te verkopen. Een goede boterham dus, zelfs als Duitsland niet wint. Adidas-topman Herbert Hainer sprak de verwachting uit in een interview in de zondagseditie van de krant Frankfurter Allgemeine. Hoeveel omzet het EK voor Adidas in totaal genereert, wilde Hainer niet zeggen. Hij denkt dat de onderneming dit jaar voor 1,5 miljard euro aan voetbalartikelen zal omzetten. Het EK is dan de slagroom op de taart, aldus de topman.

Speelballen
Adidas kleedt zowel het Duitse als het Spaanse elftal en levert ook de officiële speelballen voor het EK. Met het kampioenschap in het vooruitzicht begon het jaar voor het bedrijf al zo goed, dat Adidas na het eerste kwartaal de winstverwachting voor heel 2012 naar boven bijstelde.

Assortiment verkleinen
Begin april werd bekend dat Adidas een kwart van zijn producten uit het assortiment wil halen om de winstgevendheid van het bedrijf te verbeteren. Het assortiment van Adidas bestaat nu uit ongeveer 47.000 artikelen.

Marktleider
Adidas is na Nike de grootste sportartikelenfabrikant ter wereld. Het bedrijf streeft ernaar marktleider te worden en wil de omzet in de periode tot en met 2015 daarom laten groeien tot 17 miljard euro. Vorig jaar haalde Adidas een omzet van 13,3 miljard euro.