8 tips waarmee een IT-project onderdeel wordt van je héle bedrijf

8 tips waarmee een IT-project onderdeel wordt van je héle bedrijf
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Een it-project dat niet door je hele bedrijf wordt omarmd is gedoemd te mislukken, waarschuwt Sprout-expert Rolf Grouve. ‘Waar vroeger de systeembeheerder wist wat het beste was voor de gehele organisatie, gaan de ontwikkelingen nu in een sneltreinvaart.’

In steeds meer niet-IT-organisaties wordt de IT steeds belangrijker. Maar veel bedrijven nemen afscheid van hun eigen systeembeheerder en brengen hun IT-omgeving onder bij hun leveranciers. Maar wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor dat de IT meegaat met de voortdurende veranderende structuur en dienstverlening van de organisatie? En hoe kan je dat goed organiseren?

8 tips om hiermee aan de slag te gaan:

1: Wijs één eindverantwoordelijke aan

Het klinkt zo simpel, maar vaak gebeurt het niet. Wijs één eindverantwoordelijke voor de IT-omgeving aan. Het ligt voor de hand dat bijvoorbeeld een financial controller, financieel directeur, boekhouder of officemanager de verantwoording wordt gegeven. Hun functie heeft namelijk al een beheersfunctie en feitelijk zet je je IT in om je organisatie te organiseren en vervolgens te excelleren.

Klik hier en lees het volledige artikel