7 vragen aan Pieter Bosschaart van MR. Prezident

7 vragen aan Pieter Bosschaart van MR. Prezident
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Interviews

Je bent onlangs gestart met een eigen bedrijf, hoe gaat het en welke hobbels moest je overwinnen?
Het gaat gigantisch goed, We zijn op dit moment hard opzoek naar talentvolle vormgevers en creatieven die bij ons aan de slag kunnen, puur omdat de opdrachten maar blijven komen! Dat was in het begin wel anders. We moesten ons echt bewijzen, beetje bij beetje. Het gebeurd bedrijven denk ik ook niet vaak dat er een stel jonge honden in de lobby staan die zeggen dat ze hen belangrijkste presentaties wel even onder handen komen nemen. Zowel inhoudelijk als qua vormgeving. Dit was de eerste paar keer ook spannend het ging ons verassend goed af.

Je werkt met prezi, vrij nieuw en nog onbekend misschien bij veel mensen, hoe kom je aan de juiste klanten?
Prezi heeft wereldwijd ongeveer 15 miljoen gebruikers. Dat klinkt veel maar vergeleken met het aantal gebruikers van Powerpoint is dat natuurlijk niets. Het aantal gebruikers groeit wel exponentieel dus de toekomst ziet er goed uit. Mensen zijn Powerpoint tenslotte zat.
Wij merken dat er vaak één pionier is binnen een organisatie die Prezi introduceert. Zodoende wordt de rest van een bedrijf getriggerd en ontstaat de behoefte naar een expert, soms in de vorm van een training maar vaak ook voor het design zelf. Iedere presentatie die wij maken is indirect een visitekaartje voor onszelf, we hebben vooralsnog het geluk dat de klanten ons vinden dus. In het begin hebben we nog wel eens de stoute schoenen aangetrokken en op verschillende manieren grote bedrijven benadert. Dit resulteerde al snel in een sterk portfolio en behoorlijk wat ervaring.

Je hebt een minor gevolgd bij de HvA en daarna je bedrijf gestart, zou je dat ook gedaan hebben zonder die studie?
Het was dankzij de minor dat ik mijn zakenpartner Paul van Hattem tegenkwam. Hij had al in een zeer vroeg stadium ervaring opgedaan met Prezi in de reclamewereld. Zowel het bureau als de klanten liepen weg met zijn werk. Dat was reden genoeg om zijn creativiteit en mijn marketing en sales ervaring samen te brengen. Dankzij de minor hebben we de kans gekregen om onder begeleiding een half jaartje aan het ondernemerschap te proeven. In ons geval smaakte dat naar meer. Het was niet voor niets dat ik de minor Ondernemerschap koos. Ik liep altijd al met ideeën rond dus het was een kwestie van tijd tot ik ging ondernemen.

Wat zijn je plannen voor het komend jaar, heb je doelen?
We zijn al vrij snel internationaal aan de slag gegaan. Dit willen komend jaar nog beter aan gaan pakken. Dit zorgt automatisch voor andere doelstellingen. Meer en nog gavere presentaties, behoud van onze goede service etc. We investeren op dit moment dat ook veel in ons personeel en de werkplekken.

Onderneem je alleen of werk je samen met ander ondernemers en/of in een team?
Behalve met Paul werken werken we veel samen met de oprichters van Keplar Agency, een bureau dat eigenlijk alles kan maken wat digitaal is. We werken vanuit ons kantoor samen voor klanten, maar we ontwikkelen ook eigen producten. De Party App is hier een heel mooi voorbeeld van.

Wat zijn je beste prezi tips?
Werk vanuit een centraal beeld en ontwijk op die manier de traditionele slides. Gebruik daarnaast "hidden frames" om op die manier te zorgen dat niet je halve presentatie al ongehoopt in beeld komt.

Nog een tip voor aspirant ondernemers?
Ga niet op zoek naar het gat in de markt maar zorg dat je iets heel goed doet, meestal datgene wat je ook leuk vindt. Verder is het belangrijk dat je een bedrijf blijft aanscherpen. Het is makkelijk om jezelf te verliezen in werk, zonder dat je bedrijf er beter van wordt.

www.mrprezident.com