7 verschillende zzp’ers – en waarom juist zij vaak moeten investeren

7 verschillende zzp’ers – en waarom juist zij vaak moeten investeren
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Financieel

Veel zzp’ers hebben bij de start van hun bedrijf voldoende aan een telefoon en/of laptop. Maar voor sommigen is een startkapitaal onmisbaar om de nodige startinvesteringen te kunnen betalen. Deze zeven eenmanszaken zijn genoodzaakt om een flinke investering te doen bij de start van hun bedrijf.

Als kapper – om een stoel te mogen gebruiken
Het kappersvak is op verschillende manieren uit te voeren. Je kunt je klanten thuis bezoeken, je kunt jouw eigen kapperszaak openen en je kunt natuurlijk een stoel huren in een al bestaande kapperszaak. Dit laatste is voor veel starters een aantrekkelijke optie. Een stoel in een kapperszaak geeft je beroep vanaf de start een professionele uitstraling. Bovendien loop je een grotere kans om van spontane klanten te profiteren, simpelweg omdat ze de zaak binnen kunnen lopen. De huur van een kappersstoel varieert: de meeste stoelen huur je voor een bedrag tussen 750 en 2.500 euro per maand. Sluit je je aan bij een franchisemerk, dan komen daar kosten bij voor marketing, administratie, producten, management en verzekeringen. Hoe dan ook, voor de meeste kappers gaan de kosten voor de baten uit.

Als digitale creatief – voor camera’s en topsoftware
Filmmakers kunnen alles doen: van bewegende tekeningen tot gigantische Hollywood-producties. Maar de meeste creatieven die ervan dromen hun naam op een Amerikaanse titelrol te zien prijken, beginnen als zzp’er. Zij maken hun content van concept tot eindproduct. En om dat goed te kunnen doen, heb je de nodige hardware en software nodig. Te beginnen met een camera, lenzen, microfoons, een statief, materiaal voor belichting. Daarnaast is een soepel draaiende computer met een state-of-the-art videokaart en een beeldscherm van topkwaliteit onontbeerlijk. Tenslotte gebruik je bepaalde software om de opnames met special effects te kunnen bewerken tot de film van je dromen. Alles bij elkaar opgeteld lopen ook deze kosten al snel in de duizenden euro’s. De digitale creatief moet dus flink investeren.

Als winkelier – om je eerste collectie te kopen
Altijd al een eigen winkel willen openen? Voor veel mensen is een eigen kledingzaak een droom. Maar voordat je opent, zul je behalve een best prijzige huur (of zelfs aankoop) van een winkelpand ook kosten moeten maken voor de inkoop van je producten. Zonder kleding geen kledingwinkel. Hetzelfde geldt voor andere detailhandelaars. Lees het volledige artikel hier