7 tips om ook op de werkvloer een sociaal ondernemer te zijn

7 tips om ook op de werkvloer een sociaal ondernemer te zijn
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Als impactondernemer dien je niet alleen een sociale missie voor de wereld te hebben, maar ook voor je eigen personeel. Hoe voorkom je dat je eindigt als een Elon Musk, die het milieu wil redden maar zijn fabrieksmedewerkers overuren laat werken?

Impactondernemen, de betekeniseconomie, sociaal ondernemerschap: het zijn populaire begrippen, maar ze lijken ook aan enige inflatie onderhevig te zijn. Door je te presenteren als impactondernemer, laat je zien dat jij een goede ondernemer bent die de wereld wil redden.

Aan de sociale ambities van Boyan Slat of Lieke Pijpers hoeft niemand te twijfelen, maar als Uber en Deliveroo ook beginnen te praten over hoe zij de gewone man meer willen laten verdienen door hem als flexibele zzp’er te laten werken, ontstaat een greenwashing-effect in de wereld van het impact-ondernemen. Draait het deze laatstgenoemde bedrijven daadwerkelijk om een sociaal doel, of simpelweg om winstmaximalisatie door het uitknijpen van medewerkers?

Om ervoor te zorgen dat jouw startup daadwerkelijk gezien wordt als sociale onderneming, moet je niet alleen naar buiten een sociaal doel uitstralen, maar ook naar binnen. Wees dus niet alleen goed voor het milieu of een ander maatschappelijk probleem, maar ook voor je eigen medewerkers. Zo voorkom je negatieve persaandacht, die platformbedrijven momenteel dreigt op te breken.

Klik hier en lees het volledige artikel