7 factoren om rekening mee te houden bij het samenstellen van je outsourced projectteam

7 factoren om rekening mee te houden bij het samenstellen van je outsourced projectteam
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Het juiste team vinden voor een project is een uitdaging. In de loop der jaren ben ik verantwoordelijk geweest voor het leiden van talloze teams in verschillende technische builds. In die tijd heb ik ontdekt dat er tenminste zeven factoren zijn waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van projectteamleden.

Het soort project

Voordat je vol gas mensen gaat werven, is het belangrijk om de scope van het project uit te werken, inclusief de verschillende taken die voltooid moeten worden om de klus te klaren. Van daaruit ben je in staat om de verschillende rollen te bepalen die nodig zijn. Ook zul je de complexiteit van elke rol moeten vaststellen. Als bepaalde onderdelen van het project bijzonder uitdagend zijn, zoek dan mensen die goed onder druk werken. Bij het bepalen van de scope van het project moet je diep graven en nauwkeurig de technische elementen voor ontwikkeling identificeren. Gaat het bijvoorbeeld over interface, integratie of vooral om hoge belasting?

Eerste release

Wat is de doorlooptijd van het project? Het begrijpen van tijdlijnen en die vergelijken met de teamcapaciteit helpt bij het selecteren van de juiste teamleden voor het project. Als de doorlooptijd kort is, kun je beter voor ervaren mensen kiezen, omdat zij doorgaans sneller werken dan junior teamleden.

Klik hier en lees het volledige artikel