6 tips waarmee je je bedrijf slimmer aanstuurt op basis van data

6 tips waarmee je je bedrijf slimmer aanstuurt op basis van data
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Je kan beter sturen zonder informatie, dan met de verkeerde informatie, stelt Rolf Grouve. Hij geeft je 6 tips waarmee je zorgt voor goede en consistente data.

Inzicht in je organisatie is van cruciaal belang om je bedrijf op tijd bij te sturen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Maar sturen op verkeerde informatie is moeilijker dan sturen zonder informatie.

Hoe zorg je ervoor dat je informatie klopt? Het begint bij de basis, het op orde krijgen van je gegevens. En dat klinkt simpel, maar het is een hele klus!

1: Weet welke gegevens je waar vastlegt

Als je informatie wilt hebben, dan moet je er eerst voor zorgen dat je weet welke gegevens je vastlegt. Een hoeveelheid gegevens bij elkaar is immers data en samengestelde data is, kort door de bocht, informatie. Wanneer je goede informatie wilt hebben dan moeten je gegevens kloppen. In de praktijk zie ik vaak dat er wel gegevens zijn, maar dat gegevens meerdere keren voorkomen in een systeem, niet alle velden consequent ingevuld worden of dat één veld voor verschillende doeleinden wordt gebruikt.

Klik hier  en lees het volledige artikel