6 tips om een eigen webwinkel te beginnen

6 tips om een eigen webwinkel te beginnen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Meteen goed van start met je eigen webshop

76% van de Nederlanders koopt online. Of je nu jouw huidige winkel wilt uitbreiden met een webshop of gewoon from scratch jouw eigen webshop begint: een webwinkel is niet meer weg te denken in Nederland-shoppingland. Daarom geven we je 6 tips voor een snelle start van jouw webwinkel.

Tip 1: Doe het beter

Het klinkt cliché, maar dat is ‘t niet. Door anders te zijn dan de rest krijgt jouw webwinkel meer aandacht. Omdat er best al veel goede webwinkels zijn, is het slim om te kijken op welk gebied jij je nog kan onderscheiden. Dat kan zijn met je assortiment, maar ook met een betere service: denk dan aan snellere bestel- en levertijden, gratis retourneren of bestellingen personaliseren met een bedankkaartje.

Tip 2: Kijk waar anderen steken laten vallen

Iedere webwinkel is weer anders. Daarom is het goed om eens te vergelijken wat jouw concurrenten en voorbeelden doen. Zo leer je wat er fijn werkt in een bestelproces en wat er beter kan. Je kunt jouw webshop dan makkelijker en intuïtiever inrichten. Als je een prettig en goed werkend bestelproces hebt, zal dit je omzet verhogen.

Klik hier en lees het volledige artikel