6 kritische succesfactoren die bepalen of je startup slaagt

6 kritische succesfactoren die bepalen of je startup slaagt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Veel jonge bedrijven gaan ten onder aan conflicten tussen founders, stress of gebrek aan focus. Expertise om dat te voorkomen, is echter nauwelijks beschikbaar bij groeiversnellers zoals accelerators en incubators. Dat is een van de bevindingen in een nieuw onderzoek naar kritische succesfactoren voor startups.

Ondernemer Eelke Pollé belandde met haar travel-startup in een incubator, maar dat was niet het gouden ticket naar succes waar ze op hoopte. “Ik heb daar een waanzinnige tijd gehad met inspirerende mensen. Maar behalve dat was er eigenlijk niets dat heeft bijgedragen aan het succes van ons bedrijf.” Desondanks groeide haar bedrijf naar een geslaagde onderneming. Pollé maakte vorig jaar een “goede exit” door haar bedrijf te verkopen aan een andere ondernemer.

Maar de ervaring van haar tijd bij de incubator riep nog een hoop vragen op. “Ik kreeg de afgelopen jaren zoveel kopje koffie-verzoeken, dat ik dacht: ‘Eigenlijk zou je hiervoor een accelerator moeten optuigen.’ Maar als je dat doet, wat zijn dan eigenlijk de cruciale aspecten die zorgen voor succes? Blijkbaar waren die inspirerende ruimte en mensen in die incubator niet cruciaal, maar wat dan wel? Daar konden bestaande onderzoeken ook geen antwoord op geven.”

Klik hier en lees het volledige artikel