5 vragen aan Martin Hammega

5 vragen aan Martin Hammega
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Interviews

Wat doet je bedrijf?
Het Start Hier faciliteert startende ondernemers bij de eerste 8 stappen van hun start. Ze hoeven alleen nog naar de KvK en dan begint het bij ons.  Wij voorzien ze in een voordelig pakket (keuze uit 4) van onder meer hun huisstijl, boekhouden, jaarrekening en drukwerk. We wijken af van de bestaande partijen doordat wij als eerste een volledig pakket leveren welke ook nog eens tegen een aantrekkelijk  laag maandbedrag  leveren.

Waarom ben je ondernemer geworden?
Ik ben ondernemer geworden voor de vrijheid. Het klinkt als een afgezaagd cliche maar zoals wel vaker is ook deze waar. De vrijheid zit hem voor mij in het feit dat ik nu geen beperkingen meer heb. In loondienst moet je werken volgens de visie van een ander. Voor veel mensen is dat prima, maar ik ben creatief en erg actie gericht. Ik kan niet groeien in een beperkende omgeving. Mijn ervaring is ook dat (vreemd genoeg) goede ideeën vaak zuchtend apart worden gelegd voor later of nooit en dat eigen initiatief eerder gestraft dan beloond wordt.

Wat zijn je toekomstplannen?
Vooralsnog zijn we volop in de ontwikkeling van de huidige plannen en de wijzigingen die we direct na onze start hebben bedacht. 2013 wordt een jaar vol activiteit en marketing om een groot marktaandeel te behalen. Intussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan technische uitbreiding en nieuwe produkten en produktvarianten voor de komende 5 jaar. Uitbreiding naar het buitenland zit ook in de planning. We hebben al netwerk in 4 landen, maar de focus ligt eerst op het leggen van een solide basis in Nederland om de toekomst te waarborgen.

Wat is jouw tip voor startende ondernemers?
Denk nog eens goed na of je wel je zaken op orde hebt. Er zijn duizenden per jaar die starten vanuit een goed idee en iedereen die je vraagt vindt het geweldig. Wij lezen veel ondernemersplannen omdat we ook investeren en elke keer ontbreekt de basis:
- Wie is mijn klant, hoe kan ik die bereiken
- Welke acties ga ik ontplooien om de klant te bereiken
- Wat zijn de kosten van die acties

Dagelijks krijgen we de mooiste businessplannen waarin allemaal gouden bergen staan. Helaas zien we te vaak aannames als: “als we erin slagen om 1000 klanten per kwartaal binnen te halen dan is de omzet in 2013…” Maar nergens zie je een gedetailleerd plan hoe die 1000 klanten worden binnengehaald. Wij noemen dat wel de “blinde vlek” en is tevens het succes van veel ondernemers. Zo geloven in jezelf of je produkt/ dienst dat je er helemaal van overtuigd bent dat het gaat lukken.
Ook wil ik als tip meegeven dat mensen niet te snel bang moeten zijn voor samenwerking of personeel. Ik zie teveel jonge mensen zichzelf opbranden omdat ze alles zelf willen doen. Maar 4 uur boekhouden op vrijdagmiddag is niet meer van deze tijd. Automatiseer zoveel mogelijk en maak goede afspraken met je boekhouder of accountant. Als je bijvoorbeeld relatiegeschenken verkoopt; ga dan niet alles zelf bedrukken. Laat dat door een drukker doen. Je marge is dan kleiner, maar je kunt veel grotere aantallen verwerken en dat compenseert ruimschoots.

Hoe heb je de start van je bedrijf gefinancierd?
Uitsluitend met eigen geld. Gelukkig had ik geen groot kapitaal nodig om te starten, maar dat is helaas niet voor elke ondernemer weggelegd. Ik heb de keuze gemaakt voor vrijheid en dan zouden we gebonden zijn aan 1 bank. Dat klopt eigenlijk niet. Vaak ontkom je er niet aan, maar crowdsourcing is ons inziens een veel betere manier van financieren. Er zijn verschillende partijen die een klein bedrag lenen in plaats van 1 partij die alles leent. Dat zorgt voor een betere spreiding van risico voor de financiers, maar tegelijk ook voor een onafhankelijkheid voor de ondernemer. Banken hebben een schat aan informatie uit diverse branches en kunnen Europees dan wel mondiale informatie ter tafel brengen.

www.hetstarthier.nl