5 vragen aan Florens Röell

5 vragen aan Florens Röell
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Interviews

Wat doet je bedrijf?
Wij geloven in nieuwe vormen van communicatie waarbij mobiliteit en digitaal sleutel woorden zijn. We faciliteren individuen, instellingen, clubs en kleine bedrijven met publishing aspiraties en koppelen er een inkomsten model aan vast. We hebben een website waarmee binnen 15 minuten (gratis) een professioneel digitaal tijdschrift kan worden samengesteld, zonder enige technische- of design kennis. We bieden verschillende templates aan waarmee een ‘uitgever’ alleen zijn tekst en foto’s hoeft toe te voegen. Dit digitale tijdschrift kan vervolgens worden gelezen op de computer, smartphone en iPad via onze App. Via een algoritme - dat ontwikkeld is in samenwerking met de ESA (European Space Agency) - maken we gebruik van GPS data en kunnen we relevante (lokale) advertenties in het tijdschrift plaatsen. De opbrengst hiervan delen wij met de uitgever. Op deze manier kan een ‘uitgever’ gemakkelijk en winstgevend een digitaal tijdschrift publiceren.

Wat zijn je toekomstplannen?
De toekomst ligt in het buitenland. Het mooie van een internet service is dat het in principe wereldwijd gebruikt kan worden. De komende twee jaren willen we focussen op Nederland. Maar begin 2014 zijn er plannen om naar het buitenland te groeien. Landen zoals Engeland, Frankrijk, en Duitsland hebben een veel groter potentieel dan Nederland. Bijvoorbeeld - Duitsland alleen heeft al meer dan 900,000 voetbalclubs. De Verenigde Staten is ook een markt waar we snel naar toe willen. De eerste High Schools gebruiken het systeem al.

Wat is jouw tip voor startende ondernemers?
Een tip voor startende ondernemers: luister naar de eind gebruiker. Als bedrijf zie jij een bepaalde oplossing voor gebruikers maar vaak ervaren de eindgebruikers dit op een hele ander manier. Het is daarom heel belangerijk om naar feedback van gebruikers te luisteren. Vertrouw daarom niet altijd op je aannames maar test die daadwerkelijk ook met de gebruikers.

Ben je alleen of werk je samen in een team?
Het bedrijf is opgericht met Mick Niepoth. Wij werken goed samen en hebben momenteel twee medewerkers in dienst. Sijmen Mulder is de programmeur en Michiel Simons doet sales. Beslissingen maken kan als medeoprichter lastig zijn maar vaak krijg je ook weer nieuwe inzichten.

Hoe heb je de start van je bedrijf gefinancierd?
Readmore heeft een subsidie van 50,000 Euro gekregen via de European Space Agency. Wij hebben mee gedaan aan hun Incubation Program waardoor veel experts hebben mee gewerkt aan de ontwikkeling van het location-based advertentie algoritme. Daarbij zijn wij ook nog een lening aangegaan met de Rabobank voor nog een ronde van 50,000 Euro.

www.readmo.retwitter @ReadmoreMag