5 visuele trends op Instagram voor 2019

5 visuele trends op Instagram voor 2019
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Social Media

Elk jaar passeren er visuele trends, die soms voortvloeien uit grote maatschappelijke ontwikkelingen en soms vanuit het niets een hype worden. We kunnen niets met zekerheid zeggen, maar we kunnen wel vooruitblikken en voorspellen naar wat we op Instagram op visueel vlak gaan zien in een kakelvers 2019.

Dagelijks swipen we langs talloze zorgvuldig en minder zorgvuldig opgemaakte beelden op Instagram. We vinden er iets (of niets) van, volgen accounts die ons inspireren en richten ons eigen account naar eigen smaak en met of zonder filters in. Beelden, we zijn er dol op.

1. Invloeden van de natuur

We zijn ons steeds meer bewust van onze ecologische voetafdruk op de wereld en van ons koopgedrag. We zijn geïnteresseerd in duurzame initiatieven, zien het belang daarvan in, en spenderen ons geld liever aan producten die gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten. Die blik op de wereld, de natuur, zal zich doorvertalen in beelden op social accounts. Steeds meer populaire Instagram-accounts staan in het teken van bijzondere landschappen, wilde dieren en processen die in de natuur plaatsvinden. Neem het account van @jasoncharleshill die met zijn adembenemende beelden van uitgestrekte landschappen en wilde dieren laat zien hoe bijzonder de wereld is. Of het account @montereybayaquarium, dat de onderwaterwereld in beeld brengt, met de missie om de oceaan te behouden zoals hij is. Of het account @dailyoverview, dat dagelijks een landschap, van stad tot gebergte, van bovenaf laat zien, om als volger de wereld vanuit een ander perspectief te beleven.

Klik hier en lees het volledige artikel