5 tips voor een coronaproof kantoor

5 tips voor een coronaproof kantoor
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

De regering versoepeld stap voor stap de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, waardoor er steeds meer mensen na een lange tijd weer vaker op kantoor aan het werk zijn. Echter is het wel enorm belangrijk om met zijn allen ervoor te zorgen dat we zo veel mogelijk gezond blijven. Om veilig, schoon en hygiënisch op kantoor te werken zijn er een aantal maatregelen nodig. Daarom hebben we hieronder vijf tips voor een coronaproof kantoor op een rijtje gezet.

1. Scheidingswanden

Op een groot kantoor is er vaak voldoende ruimte om om 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen werken door de werkplekken te verspreiden of tussen elke werknemer een werkplek vrij te laten. Op een kleiner kantoor is dat een stuk lastiger, daarom kan het verstandig zijn om een bureau scheidingswand te plaatsen. Naast een scheidingswand voor op het bureau kan je op nog veel meer plekken op kantoor scheidingswanden neerzetten om de afstand tussen medewerkers te bewaken.

2. Touchpoints schoonhouden

Elk kantoor heeft zogenaamde touchpoints. Dit zijn voorwerpen die over de hele dag veel worden aangeraakt door meerdere collega’s. Denk bijvoorbeeld aan het koffiezetautomaat, deurklinken, lichtknoppen, liftknopjes en trapleuningen. Het is belangrijk om deze touchpoints meerdere malen per dag schoon te maken.

3. Desinfectie gel

Het is belangrijk dat werknemers en eventuele bezoekers bij binnenkomst gelijk hun handen desinfecteren. Plaats ook in de keuken en toiletten van je kantoor een notitie waarop geattendeerd wordt dat goed handen wassen helpt om corona tegen te gaan. 

4. Creëer een looproute

De 1,5 meter op kantoor aanhouden is nog niet zo makkelijk. De werkplekken kan je natuurlijk op die afstand plaatsen, maar vaak zijn de gangen erg smal waardoor je al snel een college kruist. Een looproute met een bepaalde richting is daarom enorm belangrijk.

5. Geen koffierondjes

Een rondje koffie op kantoor is natuurlijk gezellig, maar is absoluut afgeraden. Laat medewerkers zelf hun koffie pakken met ieder een eigen mok. Even geen koffierondje en gesprekken bij het koffiezetapparaat.