5 tips om WhatsApp-gebruik van medewerkers te beperken

5 tips om WhatsApp-gebruik van medewerkers te beperken
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Apps

WhatsApp is allang niet meer alleen iets voor in de privé-sferen. Collega’s gebruiken het onderling voor het werk. Medewerkers die bedrijfsinformatie of klantgegevens delen in WhatsApp-groepjes zijn geen uitzondering. De meeste organisaties vinden dat eigenlijk geen goed idee, zeker niet nu de AVG van kracht is. Maar hoe doorbreek je die gewoonte? Om je daarbij te helpen, geef ik je 5 tips.

WhatsApp en de AVG

De Duitse bandenfabrikant Continental gaat er hard in: WhatsApp is verboden op werktelefoons. Het bedrijf stelt dat WhatsApp allerlei privacygevoelige informatie schraapt van telefoons waarop de app is geïnstalleerd. Zo kunnen persoonlijke gegevens van klanten en zakelijke relaties bij Facebook belanden.

Daarbij gaat het vooralsnog om metadata, zoals wie appt met wie, wanneer en waar. Maar er zijn ook zorgen over de inhoud van berichten. Continental wil niet het risico lopen dat ze aansprakelijk gesteld kunnen worden. Zeker niet nu de AVG van kracht is. Het recente schandaal met Cambridge Analytica en Facebook laat zien wat daarvan de risico’s kunnen zijn.

Klik hier en lees het volledige artikel