5 tips om minder vaak op je smartphone te kijken

5 tips om minder vaak op je smartphone te kijken
3 jaar geleden
Gepost in Tips

We worden veel te vaak afgeleid van ons werk. Als je ondernemer bent, is dat doodzonde. Het kost je namelijk gemiddeld genomen 23 minuten van je tijd om weer in je workflow te raken. Zo los je dit op.

1. Zet je notificaties uit

Dit klinkt wellicht als een rigoureus besluit, maar het helpt. Als je bij ieder WhatsApp'je een melding krijgt - een geluidje, bzz'je of een pop-up op je telefoon - ervaar je telkens weer een nieuwe prikkel om te kijken. Doe je dit, dan ben je weer uit je concentratie. Als je notificaties uitstaan, kijk je minder vaak op je telefoon. Solid as a rock, zo menen wij.

2. Check hoe vaak je je smartphone gebruikt

Er zijn apps die bijhouden hoe vaak je op je smartphone zit per dag. De app Moment doet dat bijvoorbeeld voor iPhone-gebruikers. Als je eenmaal weet hoe veel tijd je per dag spendeert op je telefoon, kom je de realiteit onder ogen. Je kunt dan een doel stellen: bijvoorbeeld niet twee uur, maar slechts een half uur per dag op je smartphone zitten. Reken uit hoeveel tijd je overhoudt voor je échte werk.

3. Plan telefoonvrije periodes in

Dat je je telefoon tijdens kantooruren nodig hebt, spreekt voor zich. Maar heb je deze ook standaard in de avonduren nodig? Of als je een film op televisie aan het kijken bent? Wij denken van niet. Leg je smartphone daarom in de slaapkamer neer als je een film kijkt. Zo ben je meer gefocust op één ding.

Bovendien geldt: weinig afleiding zorgt voor meer natuurlijke creativiteit. Bedenk maar eens: Steve Jobs werd in de jaren '70 ook niet afgeleid door zoiets als WhatsApp toen hij de fundamenten legde voor Apple, een van de grootste techbedrijven ter wereld.

4. Koop een wekker

Vroeger had iedereen er een, tegenwoordig lijkt het een voorwerp uit het verleden: de wekker. Daarvoor hebben we onze smartphone wel, denken we. Maar zeg eens eerlijk: als je 's ochtends je telefoon uitzet, check je dan ook meteen even je Facebook? En je WhatsApp?

Dit kan je al snel tien minuten van je tijd kosten. Bovendien ben je meteen afgeleid in de ochtend. Op die manier voorkom je geniale ondernemersingevingen. Door je smartphone 's nachts uit te zetten en gewoon een wekker te zetten, voorkom je deze problemen.

> Lees het volledige artikel