5 simpele tips om je pitch ijzersterk te maken

5 simpele tips om je pitch ijzersterk te maken
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Natuurlijk is pitchen één van die vaardigheden die je leert door het simpelweg vaker te doen. Toch kun je met een aantal eenvoudige verbeteringen jouw pitch naar een hoger level brengen. In dit artikel geef ik je vijf handige tips om met jouw volgende pitch het gewenste effect te bereiken.

Of je nu voor een zaal vol mensen of voor slechts één persoon staat, pitchen is doorgaans nog best spannend. Pitchen is niet alleen een must op de werkvloer, maar ook een handige tool om de luisteraar binnen enkele minuten te overtuigen van jouw idee, motivatie of kwaliteiten.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Als het aankomt op pitchen, dan is het gezegde dat je nooit een tweede kans krijgt voor een eerste indruk nog steeds erg actueel. Voordat je kunt beginnen met het voorbereiden van een pitch, is het belangrijk om eerst scherp te hebben wie precies het publiek zal zijn en wat precies de boodschap is die je over wil brengen. Het is hierbij de kunst om een juiste verhouding te vinden tussen de complexiteit van een verhaal en de vakinhoudelijke kennis van de luisteraar. Het is beter om de complexiteit van het verhaal lager te houden dan de vakinhoudelijke kennis van de luisteraar.

Klik hier en lees het volledige artikel