5 richtlijnen voor een perfecte ergonomische werkplek

5 richtlijnen voor een perfecte ergonomische werkplek
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

We horen steeds vaker dat we te veel zitten op een dag en dat is zeker niet zonder reden. Voldoende beweging is noodzakelijk voor een gezonde levensstijl. Ons fysieke lichaam is namelijk helemaal niet gemaakt om zo lang te zitten. Vroeger waren we zelfs jagers en verzamelaars die actief op zoek gingen naar eten.

Tegenwoordig brengen veel mensen meer dan acht uur per dag op hun werkdag door in een zittende positie. Nederland is zelfs de zitkampioen van Europa! Vooral onder jongeren is het overmatige zitten een groeiend probleem en spenderen ze veel tijd achter een scherm. Nu kunnen we er niet altijd voor kiezen om minder te gaan zitten, zeker wanneer je een kantoorbaan hebt is het bijna onvermijdelijk dat je een groot deel van de dag zittend doorbrengt. We kunnen er echter wel voor kiezen hoe we gaan zitten. Tijd voor een ergonomische werkplek dus.

Het creëren van een ergonomische werkplek is echter nog niet zo gemakkelijk als je wellicht zou denken. Er komen veel verschillende factoren bij kijken wanneer je optimaal ergonomisch te werk wil gaan.

Klik hier en lees het volledige artikel

Bron: https://www.bas-kantoormeubelen.nl/een-perfecte-ergonomische-werkplek/