5 redenen waarom jouw startup een kantoor nodig heeft

5 redenen waarom jouw startup een kantoor nodig heeft
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Ondernemers met een goedlopende en snelgroeiende startup zullen de volgende vraag hoogstwaarschijnlijk wel herkennen, ‘Heb ik een kantoor nodig?’ Aan de ene kant zijn er zeker overwegingen die gemaakt moeten worden bij de stap naar een fysiek kantoor. Hierbij zijn de kosten van een kantoor waarschijnlijk de belangrijkste. Naast enkele overwegingen, heeft een fysiek kantoor echter ook grote voordelen. Voordelen die de groei van jouw startup kunnen realiseren.

Het creëren van een sociale omgeving

Als collega’s fysiek met elkaar aan het werk gaan, leren ze elkaar ook op een andere manier kennen. Naast alleen werkgerelateerde relaties, creëer je zo een extra sociale omgeving voor jouw werknemers, die soms wel eens kan doorvloeien in vriendschappen. Als medewerkers in jouw startup goed met elkaar kunnen opschieten, realiseer je niet alleen een fijne werkomgeving, maar verhoog je de productiviteit ook nog eens.

Face-to-face werkt beter

Naast de mooie gedachte van eventuele vriendschappen, is het daarnaast ook efficiënter om face-to-face te werken. Naast alle stappen die gemaakt moeten worden om online te communiceren, komt de boodschap ook simpelweg beter over in een fysieke vergadering. Verder is het gemakkelijker om snel iets te bespreken en af te stemmen als je in dezelfde ruimte bijeen zit. Kortom, het offline werken met elkaar kent veel voordelen, die de productiviteit van jouw startup bevorderen.

Fysiek kantoor staat professioneler

Startups met een eigen kantoor worden eerder als professioneel gezien. Aan de ene kant word je op deze manier eerder serieus genomen door nieuwe klanten. Hoe meer klanten jou als een serieuze partij zien, hoe gunstiger dat is voor jouw startup. Dat spreekt voor zich. Bovendien trek je met een kantoor ook professioneler werktalent aan. Zij helpen bij de opbouw en groei van jouw startup.

Eigen werkomgeving bepalen

Een ander groot voordeel is dat jij de werkomgeving bepaalt. Je kan zelf kiezen hoe je het kantoor aankleedt en wat voor een werksfeer je nastreeft. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor open vloer kantoor met veel planten, waar werknemers elkaar inspireren en motiveren. Veel ondernemers kiezen ervoor om hun startup in een kantoorgebouw te vestigen waar gebruik wordt gemaakt van coworking. Mensen van verschillende startups helpen elkaar hier met de groei van elkaars startup. Hierdoor ontstaat er een soort samenhorigheid en bedrijvigheid die bijzonder aanstekelijk is. 

Zicht op wat er gebeurt

Als laatste heb je zicht op wat er gebeurt. Hiermee wordt niet bedoeld dat je als een soort politieagent het werk van jouw werknemers moet controleren, maar een overzicht hebt van wat er gedaan wordt. Als iedereen gecentreerd op een plek zit te werken, kan je zien waar iedereen mee bezig is en of het de goede kant op gaat. Daarnaast kan het ook geen kwaad om te zien hoe productief iedereen is en of zij dezelfde ideeën van succes voor jouw startup delen.

Bron: https://www.flexas.nl