5 manieren om je naamsbekendheid te vergroten op het internet

5 manieren om je naamsbekendheid te vergroten op het internet
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Wanneer je een onderneming bent gestart wil je natuurlijk opvallen in de markt, maar hoe ga je dat doen? Je wilt niet alleen dat je zichtbaarder bent op de markt, maar ook dat je je omzet wordt vergroot. Om je daar een handje bij te helpen en meer klanten te krijgen, leg ik je hier 5 manieren uit die daar bij helpen.

Creëer een huisstijl

Het creëren van een huisstijl is een goede manier om je bekend te maken bij klanten en ook een goede manier om je kenbaar te maken aan een klant. Wanneer jij een strak logo hebt waar je klanten je aan kunnen herinneren kan je deze op veel onderdelen toepassen, zoals een visitekaartje of bedrijfskleding. Ook is het gebruik van kleur belangrijk, zorg ervoor dat je één of meerdere kleuren hebt die je vaker terug laat komen in je onderneming.

Zorg voor een goede werkende website

Een goedwerkende website is van groot belang als jij een ondernemer bent. Hier kunnen je klanten de informatie vinden van je producten en diensten. Ook kan je je website gebruiken als verkoopkanaal, het is dus ook een inkomstenbron. Zorg dus dat deze vertrouwelijk en netjes er uit ziet zodat mensen hier vaker naar terug komen.

Houd je social media kanalen bij

Niet alleen een goede website is belangrijk, ook het onderhouden van social media kanalen is belangrijk. Hier kunnen de klanten de weg naar je website vinden. Veel mensen maken gebruik van social media, je kunt hier dus ook veel mensen op bereiken. Wanneer je er voor zorgt dat je social media relevant blijven en actief zijn, kan je al voor een grote naamsbekendheid zorgen. Het is belangrijk om te weten waar je doelgroep zich het meeste op bevindt. Hier kan jij dan het meeste tijd in steken en het meest op focussen.

Laat je bedrijf zien met een animatie

Vaak hebben mensen geen zin om grote stukken teksten te lezen over ondernemingen die ze nog niet kennen. Wanneer je gebruik gaat maken van een 2d animatie kan dat een makkelijke en goede manier zijn om je doelgroep mee aan te spreken. Hiermee kan je je diensten en producten laten zien en presenteren aan je doelgroep. Ook kan je dit gebruiken bij een salesgesprek omdat dit een professionele manier is om je onderneming te presenteren.

Visitekaartjes

Ook visitekaartjes zijn een goede manier om je bekend te maken wanneer je net een onderneming bent gestart. Vaak kun je een grote hoeveelheid laten maken en ontwerpen voor nog geen 10 euro. Maak een mooi ontwerp waar je al aan het kaartje kan zien wat je diensten of producten zij, laat hier ook je huisstijl in terugkeren zodat mensen het hier al aan kunnen herkennen. Deze kaartjes kan je bijvoorbeeld uitdelen wanneer je er met iemand over in gesprek raakt, meenemen naar een salesgesprek of vraag of je ze bij winkels in de buurt mag neerleggen om je naamsbekendheid te vergroten