5 acties om je minder alleen te voelen

5 acties om je minder alleen te voelen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Laat je onderneming soepeler lopen

Als zzp’er doe je veel alleen en moet je ook veel zelf doen. Dat is niet altijd even leuk, maar dat neem je voor lief. Want het werk waar je voor gekozen hebt geeft jou de juiste energie. Zeker als alles voorspoedig verloopt, is het allemaal geen probleem. Je doet een uurtje extra in het weekend en je krijgt alles af.

Alle hens aan dek

Het wordt wat moeilijker als er een paar obstakels ontstaan. Of als het werk flink tegenzit. Je hebt ondertussen al gemerkt dat een probleem nooit alleen komt en dat betekent alle hens aan dek. Maar jij bent alleen, en dus zijn ‘alle hens’ alleen jouw handen die het werk moeten doen. Je moet nog harder werken en voordat je het weet, weet jij het niet meer.

Alleen

Je bent zo gewend om alle dingen zelf te doen en vaak ook nog alleen, dat je niet snel hulp inroept. De meeste zzp’ers vinden ook dat zij het wel moeten weten en durven zich niet snel kwetsbaar op te stellen. ‘Het komt vaak over als zwakte’, denkt men zelf al snel. En van alleen doen, komt daarna het gevoel van alleen te zijn. Dat kost heel veel energie en er ontstaat een tunnelvisie. De oplossingen die voorheen snel bedacht werden, komen nu niet meer. De problemen lijken te sterk te zijn. En het grootste probleem is dat jij denkt dat jij de enige bent die dit heeft!

Klik hier en lees het volledige artikel