400 miljoen voor start- en scale-ups

400 miljoen voor start- en scale-ups
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Overheid

Er is een nieuw initiatief vanuit Europa om start- en scale-ups een duwtje in de rug te geven. De Europese Commissie lanceert een plan om de aandacht te richten op durfkapitaal en betere wet –en regelgeving voor betaling van schulden en belastingen door ondernemers.

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen heeft zich er voor ingezet om de toegang tot kapitaal voor startende ondernemers makkelijker te maken en de administratieve lasten te verlagen.

Administratieve rompslomp
Van Nieuwenhuizen (VVD): ‘Veel start-ups redden het niet langer dan een paar maanden of een paar jaar. Dat is hartstikke jammer, want zij hebben vaak een enorme innovatieve en creatieve potentie.’ Bovendien duurt het door administratieve rompslomp vaak veel te lang om een bedrijf op te zetten, waardoor sommigen er niet eens aan willen beginnen. ‘In de Verenigde Staten duurt het opstarten van een eigen onderneming vier dagen, in Europa is dat veel langer. Dit moet echt veranderen als we concurrerend willen blijven. Het plan van de Commissie is een goede eerste stap’, zegt Van Nieuwenhuizen.

400 miljoen
De komende tijd zal de Europese Investeringsbank 400 miljoen euro vrijmaken om te investeren in start-ups. Lees verder...