4 voordelen van het openen van een zakelijke rekening

4 voordelen van het openen van een zakelijke rekening
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
11 maanden geleden
Gepost in Financieel

Ben jij van plan om je eigen bedrijf te beginnen? Leuk! Een van de eerste actiepunten die je hebt, is het openen van een zakelijke rekening. Deze is vaak iets duurder dan een privérekening, maar biedt jou als startende ondernemer wel een hoop voordelen. Knab zet vier van deze voordelen voor je onder elkaar.

 

1. Goed financieel overzicht voor jezelf

Het eerste voordeel van het openen van een zakelijke rekening, is gelijk ook een van de belangrijkste: een goed overzicht van je financiën. Doordat alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf een centraal punt lopen, zie je in één oogopslag hoe het bedrijf ervoor staat. Dat is een stuk lastiger als daartussen ook je wekelijkse boodschappen en abonnementskosten voor de sportschool staan.

Besteed je je boekhouding uit? Dan zal de boekhouder je ook om deze reden aanraden – of zelfs verplichten – om een zakelijke rekening te openen. Het scheelt hem of haar veel tijd als alle zakelijke transacties bij elkaar staan.

2. …en voor de Belastingdienst

Als je een bedrijf hebt, kan de de Belastingdienst jou ter controle vragen om jouw administratie te laten zien. Heb je zakelijk en privé op dat moment niet gescheiden? Dan zul je ook openheid moeten geven over je privézaken. Niet fijn, maar vooral ook helemaal nergens voor nodig.

Klik hier en lees het volledige artikel