4 tips voor het duurzaam inrichten van je kantoor

1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Duurzaamheid: het is nog altijd één van de belangrijkste aspecten van de huidige maatschappij. Er zijn dan ook heel wat manieren om duurzamer te gaan wonen en werken! Wil je je kantoor duurzamer inrichten en daarmee zowel jezelf ans het milieu een plezier doen? Dan kunnen de volgende 4 tips je zeker en vast helpen!

Duurzaamheid: het is nog altijd één van de belangrijkste aspecten van de huidige maatschappij. Er zijn dan ook heel wat manieren om duurzamer te gaan wonen en werken! Wil je je kantoor duurzamer inrichten en daarmee zowel jezelf als het milieu een plezier doen? Dan kunnen de volgende 4 tips je zeker en vast helpen!

Veel mensen beseffen niet dat je kantoor duurzaam inrichten eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. De volgende 4 tips helpen je op weg, zodat je geld bespaart én ook het milieu een handje helpt!

1. Het juiste meubilair in je kantoorinrichting

Eerst en vooral is het belangrijk dat je op zoek gaat naar duurzaam meubilair voor in je kantoor. Kies nooit voor meubelstukken waarvan de minimale levensduur lager ligt dan 5 jaar. Je betaalt initieel misschien iets meer, maar je doet wel een langdurige investering.

En dat betekent dat je voor je geld veel meer waarde krijgt, waardoor je je nieuwe kantoorkast of bureautafel minder snel moet vervangen. Het resultaat? Je kan zo toch hel wat geld besparen!

2. Duurzame tapijttegels als duurzame vloerbekleding

Een andere goede manier om je kantoor duurzamer én mooi in te richten, is door middel van tapijttegels. Dergelijke tapijten bestaan eigenlijk uit allemaal vierkante 'tegels', en bieden enkele voordelen. Zo kunnen de afzonderlijke delen gemakkelijk vervangen worden bij beschadiging.

Kapotte tegels zorgen daarbij voor heel weinig afval en ten slotte zijn de design mogelijkheden met zulke tapijttegels haast oneindig. Kortom, de ideale vloerbedekking voor een duurzaam en stijlvol kantoor!

3. Ook je koffie kan duurzamer!

Wie had gedacht dat je duurzamer kunt wonen en werken met de juiste koffie? Vaak zorgen gewone koffiebars voor heel wat afval, maar er zijn manieren om daar iets aan te doen. Zo kan je kiezen voor een koffiemachine zonder pads, maar met een herbruikbare filter.

Daarbij kan je ook bezuinigen op de hoeveelheid melk, suiker en andere toevoegingen die je gebruikt, teneinde minder afval en verspilling te veroorzaken. Allemaal goede tips om ook koffie drinken op kantoor een heel stuk duurzamer te maken!

4. Zonnepanelen voor energie

Ten slotte mag het belang van zonnepanelen voor een duurzame inrichting niet onderschat worden. Steeds meer particuliere woningen én bedrijven beschikken over zonnepanelen, juist omdat deze voor een groot deel in de energiebehoefte kunnen voorzien.

Het plaatsen van de panelen kost natuurlijk wel wat geld en tijd, maar het gaat alweer om een investering die heel erg lang meegaat. Niet alleen gebruik je dan schone energie voor je verlichting en meer, ook bespaar je op de lange termijn geld. Een win-winsituatie!

Duurzaamheid is troef in jouw kantoor

Duurzamer werken kan dus zeker, en bovenstaande tips zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden om dat te doen. Pas je ze toe, dan kan je je kantoor echter al snel omtoveren tot een duurzame werkplek, die daarvoor niet aan gezelligheid moet inboeten. Van duurzaamheid profiteren dus zowel het milieu als jijzelf - kan het nog beter dan dat?

Bron: https://www.sparo.nl/24-tips-voor-een-duurzamer-kantoor/