4 tips om de lekkerste koffie op kantoor te zetten

4 tips om de lekkerste koffie op kantoor te zetten
2 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Je brengt elke week heel wat uurtjes door op kantoor, dus wil je ook kunnen genieten van goede koffie. Want zeg nou zelf, niemand zit toch te wachten op slechte oploskoffie. Niet alleen het personeel vindt goede koffie belangrijk, klanten vinden dat ook. Je kunt koffie eigenlijk zien als een soort visitekaartje van het bedrijf. Zorg er dus altijd voor dat je lekkere koffie op kantoor kunt bieden. Hoe je dat doet, lees je in de onderstaande tips.

Tip 1: Ga voor een goed merk

Kies bij voorkeur voor een goed merk voor je koffiezetapparaat. Zo weet je zeker dat de koffie van goede kwaliteit is. Voorbeelden van goede merken, zijn Nespresso en Dolce Gusto. Natuurlijk zit er wel een prijskaartje aan de koffiezetapparaten van deze merken. En uiteraard zijn niet alle onbekende merken van slechte kwaliteit. Mocht je toch een koffiezetapparaat van een onbekender merk willen kopen, doe dan wel goed onderzoek voor je het koopt.

Tip 2: Kies voor de beste koffiebonen

De allerlekkerste koffie komt natuurlijk van een koffiezetapparaat met verse koffiebonen. Zeker als je kiest voor de beste koffiebonen van dit moment. Maar welke heb je nu nodig? Voor filterkoffie kun je het beste een licht tot mild gebrande koffieboon gebruiken. Dit geldt ook voor espresso. Voor cappuccino of latte macchiato daarentegen, zijn donker gebrande koffiebonen juist meer geschikt. Hoe donkerder de boon namelijk, hoe meer bitter en intens de smaak wordt. Bovendien heb je nog de keuze tussen een Arabica en een Robusta boon. De meest gedronken boon is de Arabica, aangezien deze minder cafeïne bevat dan de Robusta.

Tip 3: Kies voor het beste koffiezetapparaat

Aangezien iedereen op kantoor een andere smaak heeft, is het belangrijk dat er verschillende soorten koffie worden aangeboden. Ga dus niet voor een koffiezetapparaat dat alleen maar de standaard koffie kan zetten. Het apparaat zou in ieder geval ook cappuccino, latte macchiato en espresso moeten kunnen maken. Een koffiezetapparaat dat verschillende soorten koffie biedt, zorgt voor een professionele uitstraling van het bedrijf. Het is wat extra service dat je zowel aan het personeel als aan de klant biedt.

Tip 4: Snel en makkelijk koffiezetapparaat

Op een kantoor moet gewerkt worden, dus moet er in een handomdraai koffie kunnen worden gezet. Je wilt niet een heel ingewikkeld apparaat in huis halen, waarvan niemand begrijpt hoe deze werkt. Bovendien moet het eenvoudig zijn om de capsules of koffiebonen te vernieuwen. Ander is het koffiezetten een dagtaak en wordt het personeel voortdurend van het werk afgehouden. Bovendien is het niet de bedoeling dat klanten ellenlang op hun koffie moeten wachten.