4 manieren om gesteggel met je leverancier te voorkomen

4 manieren om gesteggel met je leverancier te voorkomen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Conflicten met leveranciers komen in Nederland vrijwel dagelijks voor. Er is gedoe over de prijs, de kwaliteit, de voorwaarden of de logistiek. Herken de valkuilen en neem de juiste maatregelen om juridisch getouwtrek te voorkomen.

1. Vage afbakening van de opdracht

De tent die de horecaondernemer heeft besteld ziet er op het eerste oog goed uit. Maar wacht even… Waar is de verlichting? Waar zijn de barretjes, statafels en krukken? ‘Die zitten toch ook in de deal’, vraagt hij zich verbaasd af?

Wat doe je wel, wat doe je niet? Bij het sluiten van de deal klinkt het je misschien allemaal logisch in de oren, maar heeft jouw leverancier de opdracht eigenlijk wel op precies dezelfde manier geïnterpreteerd? Onduidelijk geformuleerde afspraken is één van de grootste bronnen van conflicten met leveranciers.

Juist daarom is een opdrachtbevestiging zo belangrijk. Hierin leg je alle gemaakte afspraken over de opdracht vast op papier en weet je exact wat je van de andere partij mag verwachten. In de meeste opdrachtbevestigingen wordt naar een eerdere offerte verwezen. Doe je dat niet, zorg er dan in ieder geval wel voor dat het product of de dienst goed beschreven wordt.

Klik hier en lees het volledige artikel