4 finalisten Shell Live Wire stellen zich voor

4 finalisten Shell Live Wire stellen zich voor
7 jaar geleden
Gepost in Events

Afgelopen dinsdag wisten 4 kandidaten een finaleplaats te bemachtigen voor de Shell Live Wire Award 2013. De innovatieve ondernemers stellen zich voor. 

13 jonge innovatieve ondernemers hebben 5 november 2013 in het Shell Technology Centre in Amsterdam gestreden om een finaleplaats voor de Shell LiveWIRE Award 2013. Vier ondernemers zijn doorgedrongen tot de finale die dit jaar plaatsvindt op 17 december 2013 in het Shell hoofdkantoor in Den Haag. De Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de ondernemer die de jury weet te overtuigen van zijn innovatie vermogen en ondernemerschapkwaliteit. De finalisten zijn: Dovideq Medical uit Deventer, Innofuse uit Utrecht, Straw Dog uit Rotterdam en Tvilight uit Groningen. De ondernemers strijden om de juryprijs van 10.000 euro en de publieksprijs van 2.500 euro. De Shell LiveWIRE Award wordt georganiseerd door Shell en Syntens Innovatiecentrum/Kamer van Koophandel en gesponsord door Mazars. De vier finalisten zijn gekozen uit 13 genomineerde jonge ondernemers. Een deskundige jury, bestaande uit Geert van de Wouw Technology Ventures Manager Shell, Rens Brooimans Mazars, Herbert Weekhout ondernemer AAA concept Cars en Raoul Rossou Innovatieadviseur Syntens, beoordeelde de ondernemers op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie. Deze vier finalisten zijn jong en innovatief en zijn de potentiële groeibedrijven van Nederland die direct bijdragen aan de Nederlandse economie.

Finalisten Shell LiveWIRE Award 2013:

Dovideq Medical

Minder wachttijden en betere patiëntveiligheid dankzij andere kijk op kijkoperaties
Het gebruik van goed werkende instrumenten, met optimaal zicht, is voor een chirurg essentieel bij het uitvoeren van een kijkoperatie. In de praktijk lopen kijkoperaties regelmatig vertraging op doordat optieken van endoscopen defecten vertonen. Met de volautomatische endoscooptester van Dovideq Medical behoort dit voortaan tot het verleden.
 Ondernemer: Simone Meeboer 
Gevestigd in: Deventer

Innofuse

Betere dosering van medicatie dankzij nieuwe infuuslijn
Huidige methodes van medicatietoediening gaan uit van parallelle toediening van meerdere medicijnen. Hierbij ontstaan in de praktijk afwijkingen in dosering. Innofuse heeft een disposable infuuslijn ontwikkeld, die medicatietoediening bij couveusebaby's nauwkeuriger en veiliger maakt. Het resultaat is een significante verbetering van de patiëntveiligheid.
Ondernemer: Brechtje Riphagen. Gevestigd in: Utrecht

Straw Dog

Groene festivals dankzij biologisch afbreekbare tent voor eenmalig gebruik
Het gemiddelde festivalterrein heeft na afloop van een festival veel weg van een slagveld. Het meest in het oog springend is de grote hoeveelheid achtergelaten tenten. Straw Dog maakte van de nood een deugd en ontwikkelde onder de naam 'One Nights Tent' een biologisch afbreekbare tweepersoons tent voor eenmalig gebruik.
Ondernemer: Devin Malone. Gevestigd in: Rotterdam

Tvilight

Gedoseerde intelligente straatverlichting met behulp van aanwezigheidsdetectie
Straatverlichting is van cruciaal belang voor de openbare veiligheid. Toch is er gedurende het grootste deel van de tijd niemand in de buurt van een werkende straatlantaarn. Tvilight ontwikkelde een plug&play draadloze sensor, die met behulp van aanwezigheidsdetectie straatverlichting aanstuurt. Het resultaat is een energiebesparing tot 80%.
Ondernemer: Chintan Shah. Gevestigd in: Groningen

Lees ook de verhalen van de 9 genomineerden die geen finaleplaats wisten te behalen.

Publieksprijs

Naast de juryprijs van 10.000 euro maken de finalisten ook kans op de publieksprijs van 2.500 euro. Voor de publieksprijs kan vanaf 26 november a.s. online gestemd worden via www.livewire.nl. LiveWIRE

Shell LiveWIRE

Shell Livewire helpt jonge innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, vergroot LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers. LiveWIRE richt zich specifiek op jonge innovatieve ondernemers. Innovatie is immers de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. LiveWIRE is een internationaal Social Investmentprogramma van Shell dat in Nederland wordt uitgevoerd door Syntens Innovatiecentrum/Kamer van Koophandel. Jaarlijks worden ruim 600 ondernemers ondersteund. www.livewire.nl