3 tips voor het koelen van je werkplek

3 tips voor het koelen van je werkplek
1 maand geleden
Gepost in Gastblogs

Tijdens de warme dagen is enige koelte op de werkplek natuurlijk gewenst. Maar wat is nu de beste manier om een koele werkplek voor elkaar te krijgen? Met deze 3 tips gaat het je absoluut lukken. Een koele werkplek zorgt ervoor dat jij je beter kan concentreren wat uiteindelijk aan een betere productiviteit bijdraagt. De kosten die je mogelijk maakt om voor een koele werkplek te kiezen verdien je uiteindelijk weer terug.

Aircooler of (mobiele)airco

Een aircooler of mobiele airco zorgt voor een heerlijk frisse werkomgeving. Waar een mobiele airco altijd de warme lucht zal afvoeren middels een slang uit het raam. Wat bij de aircooler juist niet hoeft. Deze moet je alleen voorzien van een goed gevuld waterreservoir met eventuele koelelementen.

In beide gevallen bieden ze een absolute koelte op de werkplek. Waarbij een airco net iets meer geluid maakt dan de aircooler. Met name de aircoolers van Dyson (via deze link met korting) zijn echt een aanrader omdat ze simpelweg meer capaciteit hebben en minder geluid maken. Wat op een kantoor waar gewerkt moet worden zorgt voor een rustige werksfeer.

Zet ramen en deuren open

Een andere goede oplossing is het openzetten van een raam of deur. Zeker in de vroege uurtjes zorgt dit voor heerlijk koele lucht op je werkplek. Maar sluit de raam ook op tijd omdat er anders warme lucht binnenkomt.

Houd de zon buiten

Als de zon binnen schijnt is het goed om zonwering te hebben. De werkplek zal met de zon die erin valt namelijk snel warmer worden. Waardoor het ook veel lastiger te koelen is als de werkplek eenmaal warm geworden is. Heb je geen zonwering? Dan kun je er ook voor kiezen om lamellen of gordijnen te sluiten.

Laat apparaten uit staan

De apparaten op het kantoor zorgen vaak voor warmte. Je kunt denken aan verlichting tot de kopieermachine. Zet ze als je deze niet nodig hebt uit. Je zal merken dat dit echt verschil kan maken.