3 tips over bedrijfswageninrichting voor beginnende ondernemers.

3 tips over bedrijfswageninrichting voor beginnende ondernemers.
2 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Het is eindelijk zover. Een bezoek aan de Kamer van Koophandel is gebracht, je ondernemersplan is klaar en je voelt de energie om te beginnen waaraan je nu al zo lang hebt gedacht. Als startende ondernemer heb je wellicht niet een hoop kapitaal, maar wel een flinke dosis energie en drive om van start te gaan. Met hetzelfde enthousiasme zou je je bestelbus onder handen willen nemen, zodat deze helemaal klaar is voor wat je ermee wilt gaan doen in de toekomst. Toch is dit ook weer een hele taak op zich, vooral als je het goed wilt doen. In dit artikel geven we drie tips die kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van bedrijfswageninrichting.

Maak een plan voor je inrichting

Ten eerste is het aan te raden om - net zoals je dat hebt gedaan met je ondernemersplan - een plan te maken van hoe je de bus de aankomende tijd zou willen benutten. Hoeveel kilometers ga je maken, wat moet er allemaal in, welke (weers-)omstandigheden ga je tegemoet treden? Welke dingen in de huidige inrichting belemmeren jou in je werk? Hoe is dit te optimaliseren? Zodra dit in kaart is, kun je ruimtelijk gaan uitdenken hoe dit zich kan vertalen in de inrichting van je bus. Met een mooi en efficiënt interieur een bedrijfswagen wordt je werk productiever en fijner.

In dit plan zal je ook moeten nadenken of je de inrichting van je bus zelf zal uitvoeren, of dat je dit wil uitbesteden. Vanzelfsprekend is zelf bouwen goedkoper, maar vergeet niet dat er ook veel arbeidsuren in gaan zitten. Een expert in bedrijfswageninrichting zal dit sneller en efficiënter kunnen aanpakken en de beste oplossingen weten. Maar wellicht dat het volledig inrichten door de expert financieel gezien niet haalbaar is. Een goed alternatief is om een expert in te schakelen als het gaat om maken van keuzes en materiaal voor je inrichting, om het vervolgens zelf te monteren. Zo ben je verzekerd van je zaak voor minder kosten.

Welke oplossingen zijn er?

Ten tweede raden we je aan om goed onderzoek te doen naar wat voor oplossingen er bestaan voor wat jij nodig hebt. Er zijn al vele ondernemers je voorgegaan wat betreft het inrichten van de bedrijfsbus, dus daarom is er inmiddels een groot assortiment aan inrichtingsmogelijkheden beschikbaar. En dat is ook nodig: het werkmateriaal dat je door de tijd heen bij je zal hebben om je werk goed te kunnen doen, kan goed gaan uitdijen. Voor je het doorhebt, is je bus een slordige bedoeling van losliggende objecten. Afhankelijk van het soort werkgerei, de vorm en zwaarte hiervan, zijn er specifieke kastsystemen en modules beschikbaar. Van bedrijfswagen lades, vakken, koffer blokken, bakken, er is van alles.


Hierop inhakend willen we meegeven dat het niet alleen efficiënt is om onderzoek te doen naar de mogelijkheden, maar ook veel veiliger. Veel ondernemers denken niet goed na over de langere termijn en kiezen kiezen voor goedkopere oplossingen om hun bus werkbaar te maken. Het monteren van een plankje hier, een doosje daar. Het nadeel van een dergelijke, ondoordachte aanpak is dat door kleinere oplossingen de inrichting een er onveilige situaties kunnen ontstaan door slechte montage. Je wil voorkomen dat je de weg opgaat met een inrichting waar snel dingen om- of uit elkaar kunnen vallen.

Jouw bedrijfsbus is jouw visitekaartje

Als laatste tip willen we meegeven dat je als ondernemer nagaat wat je als professional wil gaan uitstralen in de toekomst. Jouw bus wordt je visitekaartje en met het bepalen van je inrichting krijg je de kans om je eigen smaak, waarden en wensen te verwerken. Staat duurzaamheid en innovatie bij jou hoog in het vaandel? Dan kan je kiezen voor materiaal dat bekend staat om zijn duurzame herkomst, zoals aluminium of staal. Maar wellicht past hout beter bij het verhaal dat je wil uitdragen met jouw bedrijf. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Dat maakt het inrichten van je bedrijfsbus ook zo leuk, desondanks dat een flinke investering zal zijn. Het daagt je uit om nog scherper te worden van je eigen ambities, identiteit en behoeften. We hopen dat je met deze tips wat richting heb gekregen. Veel succes!