3 tips om te ontspannen na een drukke werkweek

9 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Ben je een ondernemer of werk je in loondienst en heb je een druk bestaan? Dan is het zaak om op de juiste momenten te ontspannen. Te vaak kiest men om tv te kijken of om op de mobiele telefoon te zitten, maar daar rust je niet écht van uit. Sterker nog: je hersenen zijn nog steeds druk bezig om alle informatie te verwerken. Hieronder lees je 3 tips om wél lekker te ontspannen na een drukke werkweek.

1.) Kies voor een wellness overnachting

Echt ontspannen doe je bij een wellnesscentrum. Bij Thermen Soesterberg heb je arrangementen, waardoor je zelf de keuze hebt hoe jij je wilt ontspannen. Zo kan je kiezen uit een massage, sauna’s, een dinerbuffet en neem je deel aan verschillende workshops. Het is zeker aan te raden om meerdere sauna’s te gebruiken, zoals de Turkse stoombad en de Finse variant. Wat je ook kiest: het is vooral belangrijk dat je voor alles de tijd neemt en het lekker rustig aan doet.

2.) Maak een wandeling

Wandelen biedt meer voordelen dan je wellicht zult denken! Zeker als je je wilt ontspannen biedt een wandeling uitkomst. Door te wandelen worden witte bloedcellen aangemaakt, die je helpen bij het weren van virussen en infecties. Verder vertelde hersenwetenschapper Erik Scherder dat wandelen je creatiever maakt. Tot slot vermindert wandelen de stress. Wandelen maakt je zelfs vrolijk! Na een tijdje te hebben bewogen maakt je lichaam een stofje aan, waardoor jij je prettig gaat voelen.

3.) Maak je huis schoon

Je huis, kamer of je werkruimte schoonmaken vergt ook minder stress en geeft je een voldaan gevoel. Te veel spullen die door elkaar liggen zorgen er voor dat je een verminderde gevoel van controle hebt, waardoor je stress ervaart. Zo krijg je echt rust aan je hoofd!

Bron: https://www.thermensoesterberg.nl/arrangementen/