3 redenen om vandaag nog aan de slag te gaan met hardware recycling

3 redenen om vandaag nog aan de slag te gaan met hardware recycling
3 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Wat doe jij met oude afgeschreven computers? Servers? Printers? Of telefoons? Voor al deze hardware geldt dat ze na een paar jaar aan vervanging toe zijn. Vaak belanden oude apparaten ergens in een berging, waar ze jarenlang alleen maar stof verzamelen. Zonde! Afgeschreven hardware is voor jouw organisatie misschien niet veel meer waard, maar je kan ze nog een prima tweede leven geven, door te kiezen voor recycling.

Waarom hardware recycling?

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom het als bedrijf interessant is om hardware te laten recyclen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  1. Het is een milieubewuste keuze. Computerafval zit vol schadelijke stoffen, waar zorgvuldig mee moet worden omgegaan. Je kan immers een laptop niet zomaar in een vuilnisbak gooien. Daarnaast bevat hardware vele waardevolle grondstoffen, die perfect hergebruikt kunnen worden. Zo kunnen harddisks tot wel 96% gerecycled worden, monitoren voor ongeveer 85%, servers voor 80% en pc’s voor 74%. Jouw oude hardware is dus nog zeer waardevol!
  2. Ten tweede, het zorgt voor een opgeruimde werkplek. Geen ruimte meer vol met oude laptops en monitoren die je nooit meer gaat gebruiken. Zelf kost het recyclingproces je weinig tijd en moeite. Je geeft bij het recyclingbedrijf aan welke apparaten ze mogen ophalen voor recycling – en klaar!
  3. Tot slot kan je recycling ook nog op een andere manier zien. Het gaat immers om een tweede leven van apparaten. Een werklaptop kan niet meer voldoet aan jouw wensen, maar voor anderen kan het nog een prachtexemplaar zijn. Wist je dat je ook oude hardware kan laten opkopen? Zo kan je met oude apparaten ook nog geld verdienen.

Wat kan ik laten recyclen?

Vele soorten afgeschreven hardware zijn interessant voor recycling. Van monitoren tot laptops en van telefoons tot server recycling. Maar denk ook aan accu’s en toners, die zeker niet bij het reguliere afval terecht mogen komen. Deze zitten vol gevaarlijke stoffen voor het milieu en zijn ook nog eens brandgevaarlijk. Kortom, met zowel oude hardware als alle randapparatuur en onderdelen kan je terecht bij een it-recycling bedrijf.