3 manieren om wél goed te kunnen werken in een open kantoor

3 manieren om wél goed te kunnen werken in een open kantoor
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Dat een open kantoor rampzalig is voor de concentratie van je werknemers, we weten het inmiddels. Maar laten we eerlijk zijn: het is ook gewoon gezellig. De vraag luidt daarom: hoe kun je je zo goed mogelijk concentreren in een open kantoor?

Allereerst een openbaring: bij Sprout werken we met een open kantoor en het is geweldig. Alle negatieve verhalen over open kantoren, wij merken er in de praktijk bar weinig van. We zouden er niet aan moeten denken om in verschillende kamertjes te moeten typen aan uw dagelijks proza. Of nog erger: in van die Amerikaanse celvormige blokken. Nee, geef ons maar de open kantoorjungle, waarbij je gemakkelijk met elkaar kunt praten.

Toch bewijst menig wetenschappelijk onderzoek dat wij er helemaal naast zouden zitten. Een open kantoor zou slecht zijn voor je concentratie, meer stress opleveren en zelfs de samenwerking in je bedrijf ondermijnen. De open kantoorjungle is daarmee dus eentje met plussen en minnen, zogezegd. Hoe zorg je ervoor dat jouw open kantoor zoveel mogelijk voor- en zo weinig mogelijk nadelen oplevert? Wij zouden Sprout niet zijn als we niet met een fijne fruitmand vol tips zouden komen. Bij dezen!

Klik hier en lees het volledige artikel