3 leuke ideeën voor het naamplaatje van je nieuwe winkel

3 leuke ideeën voor het naamplaatje van je nieuwe winkel
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Open je binnenkort een nieuwe winkel? In dat geval is het raadzaam om alvast na te denken over een passend naamplaatje voor bij je winkel. Je wilt immers direct opvallen bij mensen die je winkel passeren. Des te meer je opvalt, des te groter is de kans dat zij je winkel eens bezoeken. Daarbij kan het voorbijgangers aanzetten om thuis nog eens naar de website van je bedrijf te zoeken! In dit artikel zetten we verschillende ideeën op een rijtje, om aan voorbijgangers te laten blijken dat je de huurder of eigenaar van een bepaald pand bent. Welke ideeën heb je zelf al kunnen bedenken?

Tip 1: maak gebruik van een gegraveerd naamplaatje

Een van de mogelijkheden die je hebt, is het gebruik van een metalen plaatje met je bedrijfsnaam. Je kunt de bedrijfsnaam in het metaal laten graveren. Er zijn verschillende online partijen, waar je zo’n gegraveerd plaatje kunt bestellen. Hierbij kun je vaak zelf kiezen van welk materiaal het plaatje gemaakt moet zijn en wat het materiaal hiervan is. Naast de mogelijkheid om je bedrijfsnaam in het plaatje te laten graveren, zou je er ook voor kunnen kiezen om hier het logo van je bedrijf in te graveren. Op deze manier onderscheid je jezelf van andere bedrijven binnen het bedrijfspand. Veel mensen zullen immers enkel voor hun naam op zo’n bordje kiezen. Vergelijk een bordje met het naambordje die veel mensen bij hun voordeur hebben hangen.

Tip 2: een banner aan een grote vlaggenmast

Naast de mogelijkheid om een klein naamplaatje bij de deur van je winkel te hangen, zou je er ook voor kunnen kiezen om een banner aan een grote vlaggenmast te gebruiken. Zo’n banner valt vaak veel meer op dat een klein naamplaatje. Wanneer je bedrijf binnen een verzamelpand gevestigd is, zal het laten plaatsen van een vlaggenmast voor het pand niet altijd tot de opties behoren. Dit zou in zo’n geval ieder bedrijf immers wel willen doen! Een banner kun je tegenwoordig helemaal naar eigen inzicht ontwerpen. Kies je er bijvoorbeeld voor om hier alleen je bedrijfsnaam en website op te zetten? Of wil je hier ook je diensten aan toevoegen? Zo weten voorbijgangers direct voor welke diensten en services ze bij je bedrijf terechtkunnen. Zorg er in ieder geval voor dat de banner qua stijl aansluit bij de huisstijl van je organisatie.

Tip 3: gebruik een raamsticker met je logo op de deur

Een derde mogelijkheid om je bedrijf op te laten vallen, is het gebruik van een grote raamsticker. Er zijn verschillende online partijen te vinden, die dergelijke raamstickers aanbieden. Je kunt de raamstickers van je bedrijfsnaam of logo voorzien. Ook in dit geval kun je er eventueel voor kiezen, om de diensten onder je bedrijfsnaam of logo te laten plaatsen. Een raamsticker kun je niet alleen op de ingang van je bedrijfspand plaatsen. Ook op de ramen aan de zijkanten van het pand komen deze stickers goed van pas. In het bijzonder, wanneer je bedrijfspand aan een drukke weg gelegen is.

Naast de ideeën die we in dit artikel aan je hebben voorgelegd, zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Op internet vind je diverse partijen, die je kunnen helpen met de ontwikkeling van een origineel naamplaatje. Naast metaal kan ook een naamplaatjes van glas of kunststof het overwegen waard zijn.