3 Kassa tips voor beginnende ondernemers

3 Kassa tips voor beginnende ondernemers
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Als beginnende ondernemer ben je druk bezig om jouw bedrijf zo snel mogelijk te laten groeien. Je wilt zoveel mogelijk omzet genereren, zodat je bedrijf groeit. Een kassasysteem is hierbij onmisbaar. Als we het in deze blog hebben over een kassasysteem, spreken we over online kassa software. Weet jij al wat dat is en wat je ermee kan? Een kassasysteem biedt vele mogelijkheden, waardoor het ondernemen een stukje makkelijker wordt. Wat online kassa software precies betekent, vertel ik je in de blog. Verder worden er drie leuke en nuttige tips over kassasoftware besproken.

Wat is online kassa software?
Als handelaar of winkelier heb je altijd een kassa nodig. Maar we hebben het nu niet over de kassa zelf, maar het systeem dat erachter zit. Dankzij de software profiteer je van voordelen en met een goed systeem ben jij de concurrentie altijd een stap voor! Online kassa software kan jouw verkopen bijhouden, maakt het voor klanten mogelijk op met pin te betalen en rekent je omzet automatisch uit. Een kassasysteem zorgt dus voor overzicht en voor gemak voor jou en de klant. Behalve deze functies, kan een kassa nog veel meer voor jouw onderneming betekenen. Om je te laten genieten van alle voordelen die een kassasysteem jou kan bieden, heb ik hieronder vier handige tips omschreven.

Tip 1: maak gebruik van een online kassasysteem
De eerste en meest voor de hand liggende tip is: maak gebruik van online kassa software. Voordat je überhaupt kunt profiteren van de voordelen moet je natuurlijk beschikken over de software. Naast de bovengenoemde voordelen van een online kassa, weet je zeker dat jouw data altijd veilig is. De softwareleverancier maakt namelijk automatisch een back-up in de cloud. Mocht jouw desktop kapotgaan, dan hoef je je dus geen zorgen te maken over de gegevens van jouw kassa. Ook gegevens uit het verleden staan opgeslagen en zijn gemakkelijk terug te halen.

Tip 2: koppel je kassasysteem aan andere boekhoudsoftware software
Met online software is het mogelijk om verschillende programma’s aan elkaar te koppelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koppeling met webshop software of een factuurprogramma. Je kunt je kassa zelfs koppelen aan je boekhoudsoftware. Dankzij de koppeling tussen verschillende programma’s worden veel processen geautomatiseerd.

Ben jij een ondernemer met een fysieke- en online winkel? Of ben je van plan om een webwinkel te starten naast jouw winkel? Dan is een online kassasysteem die je kunt koppelen met webshop software ideaal. Door de koppeling wordt je voorraadbeheer automatisch bijgewerkt. Wordt er in de webshop een artikel verkocht, dan wordt dit ook verwerkt in de voorraad van jouw winkel. Zo zijn klanten altijd op de hoogte van de juiste voorraad en hoef je geen ‘nee’ te verkopen. Daarnaast kunnen klanten dankzij de kassa software gemakkelijk en veilig betalen in jouw webshop.

Als je gebruikmaakt van een CRM-systeem die je kunt koppelen met je kassa software, kun je in je kassa direct persoonlijke aanbiedingen van jouw klanten verwerken. Door software te koppelen heb je geen extra (type)werk meer en bespaar je een hoop tijd.

Tip 3: blijf altijd op de hoogte met een mobiele kassa app
Als je een online kassasysteem hebt is het bij de meeste softwarepakketten ook mogelijk om een mobiele app te downloaden. Iedereen met een tablet of smartphone kan gebruikmaken van een kassa app, dat maakt het erg laagdrempelig. Zo’n app is erg handig voor bijvoorbeeld een horecaonderneming. Je kunt dan op je telefoon de bestellingen opnemen en met een druk op de knop versturen naar de keuken. Ook in een winkel is een app erg handig, je bent dan niet meer gebonden aan je desktop of logge kassa. Het fijne aan een kassa app is dat je alle gegevens in een programma op je telefoon hebt. Klantgegevens worden opgeslagen en je kunt overal zien hoeveel producten er worden verkocht. Net als met online kassa software, staat jouw data in een kassa app altijd veilig opgeslagen in de cloud.