2 (fiscale) wijzigingen waar je écht vrolijk van wordt

2 (fiscale) wijzigingen waar je écht vrolijk van wordt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Overheid

Ondernemers opgelet! Vanaf 2017 zijn er weer een aantal regels en wetten gewijzigd die zowel voordelig als nadelig kunnen uitpakken… Zo houd je – als je het slim pakt – meer geld over om te investeren in je bedrijf. Benieuwd wat er nog meer veranderd is en hoe jij meer kunt investeren in je bedrijf? Lees dan gauw verder.

Geld voor je bedrijf nodig – Wat dacht je van 2 ton gratis groeigeld?
Heb je een innovatieve startup? En onderneem je niet alleen maar met 1 of 2 vrienden? Dan is voor jou de fiscale wijziging die dit jaar in werking treedt rondom het DGA- salaris van innovatieve startups mogelijk interessant. Het is zelfs zo interessant dat dit je misschien wel €200.000 kan opleveren. Te mooi om waar te zijn….? Ontdek hier hoe jij €200.000 aan gratis groeigeld regelt.

Hoe zat het ook al weer met het DGA Salaris?
Voor veel DGA’s is het een doorn in het oog: het verplichte DGA-salaris van €44.000. Veel DGA’s investeren liever in de groei van hun startup dan zichzelf het verplichte DGA-salaris uit te keren…

Ben jij zo’n DGA én is je startup hartstikke innovatief? Dan is er héél goed nieuws voor jou: sinds het nieuwe jaar ben je niet meer verplicht om jezelf het DGA-salaris van €44.000 per jaar uit te keren. Vanaf 2017 mag een DGA zichzelf namelijk de eerste 3 jaar het minimumloon uitkeren.

Zo houd je dus meer geld over om te investeren in je bedrijf of om die ene dure IT’er aan te nemen die je startup naar een hoger niveau tilt. Overigens is de startup pas innovatief als het in bezit is van een S&O-verklaring. Heb je geen S&O-verklaring maar is je startup wél innovatief? Vraag dan snel de verklaring aan via RVO.nl.

Ben je DGA van een onderneming die niet innovatief is? Geen paniek! Er zijn verschillende methodes om onder het verplichte DGA-salaris van €44.000 uit te komen.

Zo wordt bijtelling echt weer leuk…
De bijtelling wordt dit jaar een stuk overzichtelijker gemaakt, maar ook ietwat duurder: 4% of 22% Voor het privégebruik van een volledige elektrische leaseauto blijft de bijtelling 4%. Voor alle andere zakelijke auto’s gaat de bijtelling naar 22%. Vervelend voor DGA’s met een auto van de zaak. Zij willen immers zoveel mogelijk investeren in hun bedrijf in plaats van in de Belastingdienst… Lees verder..

Bron: Firm24