10 phishing-berichten waar veel mensen intrappen

10 phishing-berichten waar veel mensen intrappen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Phishing, oftewel het onder valse voorwendselen proberen binnen te hengelen van vertrouwelijke informatie, evolueert van doorzichtige aanbiedingen naar e-mails die verdacht veel lijken op die van iemand anders binnen je bedrijf. It-beveiliger Sophos zet 10 mails op een rij die door de meeste mensen werden geopend, en waarbij op een link werd geklikt.

Ruim 40 procent van de bedrijven krijgt dagelijks te maken met phishing-aanvallen, meer dan driekwart ervaart zo'n phishing-aanval minstens een keer per maand. Verontrustend is dat ongeveer 30 procent van deze phishing-e-mails wordt geopend, meldt beveiliger Sophos op basis van nieuw onderzoek. "Waaruit blijkt dat het cybercriminelen, ondanks bewustzijnsprogramma’s en trainingen, nog steeds lukt om personen te misleiden."

Phishing heeft zich inmiddels verder ontwikkeld dan domweg miljoenen e-mails verzenden in de hoop een nieuw slachtoffer aan de haak te slaan. De meeste, doelgerichte aanvallen richten zich op de afdelingen boekhouding en financiën, weet Sophos. Administratie en management volgen op de voet.

Klik hier en lees het volledige artikel