10 doorbraak-technologieën waarmee Nederland voorop loopt

10 doorbraak-technologieën waarmee Nederland voorop loopt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tech

Nederlandse universiteiten verdienen meer erkenning als kweekvijver voor innovatieve startups, stelt StartupDelta. De organisatie presenteerde donderdag tijdens CES Unveiled Amsterdam een lijst met ‘doorbraak-technologieën’ zoals kweekvlees, de toekomst van printen en computer-brein-interfaces.

StartupDelta maakte een fijn overzicht van technologieën waarmee Nederland meespeelt in de wereldwijde top, en die de potentie hebben om in de voetsporen te treden van Nederlandse uitvindingen zoals bluetooth, de compact disc en wifi. Inclusief startups die uit een universiteit zijn voortgekomen. De lijst is gebaseerd op de input van onderzoekers, investeerders en regionale innovatiehubs zoals Kennispark Twente en StartLife (Wageningen).

Het overzicht is afgekeken van een vergelijkbare top tien die het Massachusetts Institute of Technology (MIT) jaarlijks publiceert. “In de Nederlandse universiteiten gebeuren minstens zoveel interessante dingen, maar op de een of andere manier krijgen we dat niet altijd goed genoeg over het voetlicht”, zegt Anne-Wil Lucas van StartupDelta. “Met deze lijst hopen we een nieuwe traditie te starten, waarbij we wetenschappers en de spinoffs die met doorbraak technologie bezig zijn in de schijnwerpers zetten.”

Klik hier en lees het volledige artikel